Wpis z mikrobloga

Zastanawiam sie na #jailbreak mojego #iphone ale jestem zupelnie swiezy w tych klimatach. W zwiazku z tym mam kilka pytan:

1. Jakie duze prawdopodobienstwo istnieje na to ze uwale sobie telefon na amen?
2. Jesli juz mi sie uda to czy mozna w kazdej chwili wrocic do zwyklego softu?
3. Jak stabilnosc pracy po jb i zainstalowaniu paru tweakow?
4. Zarzucilby ktos strona/poradnikiem jak sie do tego zabrac?

Z gory dzieki mirki!
#ios #karmelowyiphone
  • 18
@dwa_koty_kastrowane: 1. bardzo małe.
2. odtwarzanie powinno pomóc lub upgrade ios
3. większość uważa że nie ma różnicy w wydajności, ale jak poczytasz mirko to widać że wydajność się zmniejsza jak poinstalujesz jakieś gówniane tweaki
4. jest tego od groma, google it ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@dwa_koty_kastrowane: 1. Uwalenie na amen jest prawie niemożliwe
2. Zwykłe przywracanie z kopii zapasowej, albo wgranie softu od nowa
3. Mam obecnie ok 40 albo nawet więcej i nie zwalnia iP5s, podczas gdy iPad Mini 1 niestety nie daje rady wytrzymać więcej niż 10 ( ͡° ʖ̯ ͡°)
4. Najlepiej reddit.com/r/jailbreak albo dopytuj mnie, albo kogoś innego obeznanego w jb bo jest nas tu paru z tego
@dwa_koty_kastrowane: ważne, żebyś nie instalował tweaków hurtowo, bo każdy może coś wywalić. Instaluj po 1-2 i testuj. W razie czego nie będziesz musiał odinstalowywać wszystkiego. Jak jak instaluję jakiś tweak, który jeszcze doinstalowuje swoje biblioteki, to robię sobie zrzut ekranu, żeby potem wiedzieć, co w razie czego wywalić. Ale rzadko się zdarzają jakieś problemy
@dwa_koty_kastrowane:
Reachapp - prawdziwy multitasking
BetterWiFi7
LockGlyph - animacja odblokwania touch ID
BioProtect - chronienie dostępu do wybranych appek przez touch ID
Springtomize3
BetterFiveIconDock
BetterFiveColumnsHomeScreen - te dwa na iP 6 ze zmniejszeniem ikonek w springtomize
Youtubed - YT w tle
Apex2 - chowanie do 4 aplikacji za jedną - wygoogluj, bo nie umiem tego wytłumaczyć :)

To mam jak na razie na 8.4 jako musthave, więcej będę instalował później