Wpis z mikrobloga

@vxrd: Dzięki wielkie cumplu : - )
Mam nadzieję, że się uda coś zrobić z tą Fedorą.

Jak próbowałem z Debianopochodnymi to od kernela 3.16 w zwyż muszę w Grubie dopisywać funkcje - noapic - co powoduje, że filmy z youtuba na pełnym ekranie i w hd ścinają się. Reszta chodzi w miarę normalnie jak na Linuksa przystało.
Inaczej system nie startuje tylko wisi i wiatraczki sie kręcą jakby się co
@WMPP: @vxrd:
Okej. Fedora śmiga ładnie, nawet z KDE.
Pododawałem wszystkie repozytoria fusion, upgrade instalacji zrobiony i jak na razie jestem zadowolony.
I tak musiałem dodawać noapic do Gruba by system działał normalnie.
Winą obarczam Intelowskie podzespoły. Ktoś ma jakiś sposób by zainstalować w Fedorze wszystko co potrzebne dla Intela?
@Matematycznyhumanista: Intel jeśli chodzi o wsparcie dla Linuksa może być wzorem dla innych, drivery do kart graficznych są otwarte i dołączone do kernela, podobnie jeśli chodzi o drivery do karty wi-fi, z tym że one już tylko w formie binarnej, bez źródeł ( ͡° ʖ̯ ͡°)

Mam komputer (Lenovo Thinkpad) z procesorem Intela (Ivy Bridge), zintegrowaną kartę graficzną Intel HD4000, kartę Wi-Fi też od Intela, Ethernet i
@vxrd: Wyłączanie i włączanie tak jak to już opisałem wyżej. Jeśli chodzi o konkret to jest jakiś błąd z Intel 9C06, a pełna treść błędu to dwdmacIntel9C06 (nie wiem czy czegoś nie pominąłem, pisałem z pamięci).
@WMPP: Chodzi mi o to czy oprócz tego co dostanie się OOTB z kernela itd. da się coś więcej doinstalować lub zainstalować nowszą wersję.