Aktywne Wpisy

szklarskaporeba +601
Wolam wszystkich plusujacych ten wpis.
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje
Dzsiaj przed lunchem manager spotkal sie z dyrektorem dzialu zeby podjac deczyje co robic.
Long story short: rezultat jest taki, ze mlody dostal to co chcial, czyli wolne w listopadzie oraz HO do konca roku. A w zamian podpisal wypowiedzenie, ktore jest effective od grudnia. Innymi slowy pracuje do konca roku.
Tym samym jest to hard reality check dla wszystkich wykopkow z IT, ktorym sie wydaje

SoaoheviVenusss +371

4 gb ramu, 4 rdzeniowy intel celeron 2.16 ghz, intelowska karta graficzna.
Zalezy mi na szybkosci dzialania, stabilnosci oraz w miare latwej konfiguracji.
Mialem kiedys doczynienia z linuksem lecz bylo to za ery Ubuntu 9 lts.
#linux #linuks #komputery
Mam nadzieję, że się uda coś zrobić z tą Fedorą.
Jak próbowałem z Debianopochodnymi to od kernela 3.16 w zwyż muszę w Grubie dopisywać funkcje - noapic - co powoduje, że filmy z youtuba na pełnym ekranie i w hd ścinają się. Reszta chodzi w miarę normalnie jak na Linuksa przystało.
Inaczej system nie startuje tylko wisi i wiatraczki sie kręcą jakby się co
@vxrd: u ciebie nie potrzebuje noapic ponieważ masz dobrze obsługiwany sprzęt.
Jutro przetestuje Fedorę i Cię zawołam jak będę wiedział co i jak.
@Matematycznyhumanista: (✌ ゚ ∀ ゚)☞
Okej. Fedora śmiga ładnie, nawet z KDE.
Pododawałem wszystkie repozytoria fusion, upgrade instalacji zrobiony i jak na razie jestem zadowolony.
I tak musiałem dodawać noapic do Gruba by system działał normalnie.
Winą obarczam Intelowskie podzespoły. Ktoś ma jakiś sposób by zainstalować w Fedorze wszystko co potrzebne dla Intela?
Mam komputer (Lenovo Thinkpad) z procesorem Intela (Ivy Bridge), zintegrowaną kartę graficzną Intel HD4000, kartę Wi-Fi też od Intela, Ethernet i
@Matematycznyhumanista: Sprecyzuj pytanie.
@WMPP: Chodzi mi o to czy oprócz tego co dostanie się OOTB z kernela itd. da się coś więcej doinstalować lub zainstalować nowszą wersję.