Wpis z mikrobloga

Mirki, kupiłem nowy starter z T-mobile i próbuję uruchomić taryfę frii sms za darmo do wszystkich. Używam od rana kodu *100*814# i ciągle dostaję wiadomość, że usługa jest niedostępna i proszą, żeby spróbować później. Gdy próbuję to zrobić za pomocą internetu przez iboa, to po wybraniu interesującej mnie taryfy i kliknięciu aktywuj, otrzymuję komunika

Aby aktywować ofertę Dniówka SMS-ow do wszystkich sieci uzupełnij swoje konto dowolną kwotą, a następnie wyślij bezpłatny kod *100*814#. Szczegoły na www.t-mobile.pl

Pierwsza aktywacja jest darmowa, a poza tym mam na tym starterze pieniądze, które byłyby wymagane przy zmianie taryfy... Zawsze były problemy z tymi cholernymi kodami aktywacji różnych pakietów czy też taryf. Już mnie szlag trafia. Co z tym fantem zrobić?

#kiciochpyta #tmobile
  • 3
@fazaone: Zadzwoniłem wczoraj na ich infolinię i dowiedziałem się, że aby uruchomić darmową taryfę, muszę najpierw doładować konto dowolną kwotą (>5). Trochę to durne, że kupuję nowy starter, posiadam na nim środki i ważność konta, jednak muszę od razu doładować konto, żeby wybrać odpowiednią taryfę.