Za dwa dni lecę do UK a dopiero dzisiaj obczaiłem, że na dowodzie osobistym mam pęknięcie (mniej więcej połowa długości dowodu) - jakieś nieprzyjemności z tego powodu mogą mnie spotkać na lotnisku ? #emigracja #pytaniedoeksperta #wizzair
@SymbiotX: Różnie z tym bywa. Póki jest czytelny to raczej nie robią problemów. Ale jeden rabin powie nie, drugi powie tak. Jak cos to się upieraj, że uszkodził sie 5 minut temu.
@SymbiotX: Samochodem na upartego przejechałabyś nawet z kserem dowodu - widziałem taki przypadek. Samolotem znaaacznie bardziej złożona sprawa :/ Paszportu rzecz jasna nie masz? Na upartego ze specjalnym wnioskiem do tygodnia byś wyrobiła.
@SymbiotX: Mój szwagier miał tak ( ͡°͜ʖ͡°) Gość mu przy nim na lotnisku perfidnie wygiął i złamał. :P Na szczęście dzięki znajomościom paszport w 3 dni i poleciał :P
@ale_nie_lubie_niedokonczonych_sente: @Saeglopur: No właśnie druga opcja to ta z paszportem, tylko muszę po niego podjechać do domu a za bardzo mi się nie chce (200km) ale chyba dla pewności zmuszę się i podjadę żeby nie mieć jednak potem żadnych problemów z tym dowodem. @MaddoxX1911:
@ale_nie_lubie_niedokonczonych_sente: nie wydadzą, szkoda nóg na stanie w kolejce. To znaczy wydadzą potwierdzenie, że złożył wniosek o wydanie nowego, ale na taki papierek zagranico go nie wpuszczą.
No właśnie druga opcja to ta z paszportem, tylko muszę po niego podjechać do domu a za bardzo mi się nie chce (200km) ale chyba dla pewności zmuszę się i podjadę żeby nie mieć jednak potem żadnych problemów z tym dowodem.
@SymbiotX: Jedź i nawet się nie zastanawiaj :) Ciesz się że masz tylko 200km. Niechcieć to się może strażnikowi na lotniksu przy kontroli gdy pokażesz pęknięty dowód. Póki co
@SymbiotX: Dla bezpieczeństwa odpraw się z paszportu, ale według mnie nic się nie stanie, kontrola teraz wygląda tak (dla UE oczywiście), że idzie sznureczek ludzi i pokazuje dokument znudzonemu urzędnikowi. Nic zobowiązującego.
Dajcie plusa dla Wiktorii Szydło reporterki radia Zet. Jako jedyna jest na miejscu i relacjonuje to co się dzieje we Wrocławiu o 4 rano #powodz #wroclaw
#emigracja #pytaniedoeksperta #wizzair
"Za dwa dni miałem lecieć do UK..." ( ͡º ͜ʖ͡º)
@undream: Polaczek 100% -.-
@SymbiotX: Samochodem na upartego przejechałabyś nawet z kserem dowodu - widziałem taki przypadek. Samolotem znaaacznie bardziej złożona sprawa :/ Paszportu rzecz jasna nie masz? Na upartego ze specjalnym wnioskiem do tygodnia byś wyrobiła.
Komentarz usunięty przez autora
Komentarz usunięty przez autora
@MaddoxX1911:
(✌ ゚ ∀ ゚)☞
@SymbiotX: Jedź i nawet się nie zastanawiaj :) Ciesz się że masz tylko 200km. Niechcieć to się może strażnikowi na lotniksu przy kontroli gdy pokażesz pęknięty dowód. Póki co
BTW mój też był złamany. Trochę się stresowałem ale na szczęście przeszło ( ͡° ͜ʖ ͡°)