Aktywne Wpisy
YesIDo +13
xspeditor +71
Czasami dobre uczynki w bolesne uczynki mogą się obrócić. Dziadek lat 83 poprosił mnie bym ogarnął mu OC na Cinquecento 700. Przedłużenie w PZU dostał na 550zł i chciał coś taniej. Pomyślałem że tyle razy na Youtube widziałem reklamy tego Mubi więc spróbuję tam dziadkowi wykupić ubezpieczenie. No i faktycznie, najtaniej 350zł + cashback 200zł to daje nam 150zł. Zadzwoniłem do dziadka żeby mi podał wszelkie dane z popredniego OC i wykupie mu tą polisę.
Faktycznie z tego Mubi polisa przyszła, a po około 3 tygodnia przyszedł zwrot 200zł na konto. Pomyślałem że petarda, wnuczek zaoszczędził dziadkowi 400zł.
Po 2 miesiącach, dzwoni do mnie dziadek i mówi że jakiś list przyszedł w związku z ubezpieczeniem i jakimiś karami straszą. Pojechałem do dziadka, wziąłem ten list i powiedziałem mu, że to pomyłka i muszę im wysłać potwierdzoną polisę.
Listem
Faktycznie z tego Mubi polisa przyszła, a po około 3 tygodnia przyszedł zwrot 200zł na konto. Pomyślałem że petarda, wnuczek zaoszczędził dziadkowi 400zł.
Po 2 miesiącach, dzwoni do mnie dziadek i mówi że jakiś list przyszedł w związku z ubezpieczeniem i jakimiś karami straszą. Pojechałem do dziadka, wziąłem ten list i powiedziałem mu, że to pomyłka i muszę im wysłać potwierdzoną polisę.
Listem
Wreszcie odebrałem. Mój pierwszy moto. Jaram sie jak dziecko.
Jak ktoś lubi teren to endurak, jak ktoś ma gust na chrom to czoper, natomiast na asfalt to turystyki są moim zdaniem trochę za duże jak na pierwsze moto, natomiast ścigi zbyt agresywne. Kupując nakeda, po sezonie, dwóch już wiesz czy rajcuje Cię jazda na torze, jazda po lesie czy turystyka, wtedy ew
Mając prawko na samochód od 5
Za 12 kupisz fajnego nakeda, ja kupiłem za tyle 8 letnią CBF 600. Kup maszynę z ABS, jeśli nie miałeś takiego zamiaru za rok znajdziesz mnie na wykopie i wyślesz mi dobrą flaszkę whisky ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wypadkowośc zależy od IQ, zdolności
Tak, co w tym dziwnego? Nadaj jest, mimo iż dość często śmigam na innych maszynach.
Kup motocykl z ABS. Tylko i wyłącznie. (piszę o sprzęcie na asfalt).
Za jakieś 2-3 miesiące będę
@Nokiius: 2-3 miesiące nie wytrzymam, a mam nadzieję, że aż tak mi się zdawanie egzaminu na "A" nie przedłuży :D
A sprzedaje, bo chcę sobie kupić kawasaki z750
@lukasz_: Samochodem mogłeś nie mieć żadnych nieprzyjemnych sytuacji, ale jak na deszczu za mocno wdusisz hamulec w samochodzie, to samochód po prostu się ślizga. Jak zrobisz to samo w motocyklu, to przy odrobinie nieszczęścia (szczególnie jak będziesz próbował jednocześnie skręcać by ominąć przeszkodę), koło Ci popłynie w bok i gleba.
Plus też do nakeda na początek, IMO to jest idealny start, bo praktycznie łączy cechy wszystkiego