Wpis z mikrobloga

@SirBlake: no tak porównywanie człowieka który w każdym wywiadzie mówi o likwidacji choćby dochodowego, większej wolności osobistej, zmniejszenia biurokracji do człowieka który zaciął się na słowie JOW i partiokracja.
  • Odpowiedz
@ediz4: Ale likwidujemy dochodowy i co dalej? Przecież tutaj widać całkowity brak planu i przede wszystkim specjalistycznej wiedzy co do działania aparatu państwowego. Zresztą pomijam fakt, że osoba która nie jest w stanie sprawnie zarządzać kolejnymi powoływanymi przez siebie partiami miałaby rządzić 38 mln krajem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Lukpaj: Przecież sam Korwin mówi że nadaje się na senatora - nie na posła. Młodzi ludzie mają wprowadzać te zmiany. Druga sprawa to nigdy nie będzie miał większości i sam o tym wie - zamierza jako koalicjant przepychać niektóre ze swoich pomysłów.
  • Odpowiedz
@ediz4: No ale jakie zmiany? Bo jak na razie #korwin jest synonimem iście lepperowskiego populizmu. Zlikwidujmy dochodowy, zmniejszmy VAT, zlikwidujmy ZUS, zwiększmy liczebność armii itd. Hasła piękne jak u każdego polityka ale nie poparte żadnymi wyliczeniami ani szacunkami. Bo jednak teoria że "jakoś to będzie" mnie jako wyborcy w żaden sposób nie przekonuje...
  • Odpowiedz
@Lukpaj: Z tym VAtem to raczej sam mówił że będzie trzeba zwiększyć. Masz rację że jest to trochę na wariackich papierach. Ja jednak widzę realia i Korwin co najwyżej mógłby być z kimś w koalicji i co jakiś czas przepchnąć jakąś dobrą ustawę. Wipler jest bardziej stonowany w opiniach, doświadczony bo pracował przy ustawach deregulacyjnych. Miał pokazywać projekty - może coś się pokaże. Nie widzę natomiast nikogo na scenie politycznej wiarygodnego
  • Odpowiedz
@Remax166: Myślę, że po jakiejś lobotomii, albo jakbyś wlał we mnie z litr wódki, bo póki potrafię myśleć, to nie "ogarnę," że ktoś chce rządzić Polską i ma za sobą tylko jeden postulat (o tym, że ten postulat sam w sobie byłby dyskwalifikujący nawet gdyby taki program istniał nie wspomnę)
  • Odpowiedz