Wpis z mikrobloga

@sylwke3100: na pewno tak, ale nie próbowałem. Cięƶko powiedzieć ile to będzie roboty, pewnie będziesz musiał własny mkconfig dla qmake dodać. Imho łatwiej developować natywnie a wclangi i inne takie tylko do jenkinsa czy innego CI.
@sylwke3100: A czego używasz do budowania? Qmake, cmake? Chyba oba mają jakieś ustawienia do crosskompilacji. I chyba w QtCreatorze powinieneś móc dodać odpowiedni cel.

Nie wiem, jak to działa z clangiem, z tego co pamiętam, to dla gcc ściąga się jakiś pakiet z bibliotekami mingwa do crosskompilacji, do tego qt-owe dll-ki, i powinno (teoretycznie) działać. W praktyce, jak kiedyś próbowałem, to mi nie wyszło, i kompilacja pod Windowsem okazała się dużo
@frax: qmake, bo cmake na androida to nie. clangiem już kompilowalem sobie firefox, kde, i jak dla mnie to nadaje się juz do użytku generalnego, ale stary make i gcc/g++ sa lepiej dopracowane.

@sylwke3100: @KrzaQ2: ok, dla windowsa i androida jest jedna VM, dla *N*X osobny serwer fizyczny. chociaż jestem pewien że dałoby się oskryptować qmake, dodać zmienną w .pro która prowadziłaby do ścieżki na dysku do .dll. czemu