Wpis z mikrobloga

@Boratt: Jak dla mnie to całkiem fajna telefon w bardzo dobrej cenie. Szczególnie teraz kiedy na gearbest jest za 160$. Jedynym jego minusem jest mocno przeciętny aparat z którego zdjęcia nie pozwalają ale są wyraźne. Ostatnio juz widziałem na xda był poradnik do roota wiec juz nawet z tym problemu nie ma.
Ale może więcej ci opowie osoba która niedawno nabyła ten telefon. Oto i on @Przwoj.
@Boratt: Ja jestem póki co bardzo zadowolony, bateria trzyma około doby, ale cały czas się nim bawię. Chińskie dziadostwa trochę przeszkadzają, ale da się żyć, a i można zrootowac. jakość ekranu na plus, głośnik tez, jedyne uwagi to niedziałający (mi) VPN do neta z uczelni i cichy dźwięk muzyki na słuchawkach. Za ten hajs moim zdaniem bardzo warto.
@Przwoj: wybieram tylko tel z dostepnym rootem
@Kotlet_Rybny: i tak zawsze zakladam folie na telefon
@Przwoj: mam kupionego powerampa wiec moge sie pobawic equalizerem i sobie podglosnic w ten sposob
VPN nigdy nie uzywalem :P kupuje za 107 funtow (juz z przesylka) z chin do UK a potem do pl jeszcze nie wiem jak ale albo kurierem albo ktos znajomy mi podrzuci
czyli kupuje :)
a i jeszcze jak
@Kotlet_Rybny: Za te zaoszczędzone 10$ względem cen z alie można dokupić sobie jak ktoś bardzo chce.
Ja gdy go miałem nie zauwazylem żeby się rysował a nie miałem żadnego etui ani innych wymysłów i po 3 miesiącach dalej wyglądał ekran jak nowy.

@Boratt: Obecne mediateki to juz nie te co kiedyś które lubiły się grzac i palić. Jedyny ich problem to długi okres czekania na aktualizacje bo problemy wydajnościowe juz
@Pirzu:140 mAh to znowu nie az tak duzo
meizu ma snapdragona a k3 mediatek (w sumie sam nie wiem czego snap jest taki lepszy niby, moze to tylko plotki ( ͡° ͜ʖ ͡°))
w antutu k3 ma 46k a m1 ma 41k
@Boratt: meizu ma mediateka. Ma dużo lepsza bateria i dużo bardziej energooszczędny ekran. Testuje telefony na YT i wiem co mówię, meizu jest zajebiste jeżeli chodzi o baterie.
@Pirzu: @Boratt: Też właśnie mam taki dylemat. Poza baterią i aparatem co lepszego ma meizu? W antutu przegrywa, k3 ma odrazu andka 5, wygląd to już kwestia względna jak dla mnie na plus dla k3, w k3 można wymieniać baterie, k3 ma slot na kartę. Jak dla mnie k3 wygrywa.
@Pirzu: 5.0 ma to znaczenie że te telefony mają 64 bitowy procek. A z tego co wiem 4.4 nie jest 64 bitowym systemem poza wersją która jest przystosowana do procków intela.
Jestem też ciekaw tych 6 tyś punktów z antutu na co to się przekłada
@Boratt: lenovo jakoś te kilka tysięcy punktów więcej wyciągnęli. przy takim samym procku i procku graficznym.
tak jak pisałem ciekaw jestem jak te telefony spr się w bezpośrednim porównaniu jeżeli chodzi o prędkość działania