Wpis z mikrobloga

#pytanie ostatnio staram się o siebie zadbać, przyszedł czas na solarium, z tego co czytam mogę być fototypem 1, jestem ciemnym blondynem, niebieskie oczy, piegi, przeważnie w wakacje opalam się na raka, teraz pytanie czy jest jakaś szansa aby jednak troszkę zbrązowieć a nie się spalić? wydaję mi się że jak nabiorę koloru będę bardziej atrakcyjny, oraz czy muszę jakiś kosmetyków użyć? 1 raz będę szedł na solarium więc domyślam się że z 3-4 min stykną?
  • 5
@xerror: Trudno powiedzieć jak zareaguje skóra. Skoro opalasz się na raka, to lepiej ostrożnie podchodzić do solarium. 3-4 minuty to dobry pomysł na początek by przyzwyczaić skórę. Może po pierwszym razie nawet nic nie zauważysz, ale dobrze tak po kilku dniach znów iść, a trzeci raz już na 8 minut. W solariach sprzedają kosmetyki jakieś, ale uważam, że nie ma co tego kupować.
@xerror: Lato się zaczęło #!$%@?, masz słońce za darmo. Idź co najwyżej do jakiegoś kosmetologa to Ci dobierze odpowiedni filtr do twojej cery i karnacji, a potem uderzaj nad rzekę czy jezioro.
kosmetologa

@franaa: no właśnie mam tak #!$%@? plan pracy że często kończę o 15-17, więc muszę tak kombinować :) a z kosmetologiem to dobry strzał dzięki :)