Wpis z mikrobloga

@NatKul: było #!$%@? ale stabilnie. Nie chcę chwalić PO, bo to banda, ale jeżeli uczciwie spojrzeć na gospodarkę ostatnich lat i procedurę wychodzenia z nadmiernego deficytu to po zmianie władzy, nowi będą się cieszyć dobrą sytuacją gospodarczą. A co robią socjaliści z nadmiarem kasy.. zapewniają sobie poparcie w następnych wyborach

(Nie patusy).

@Kura_Wasylisa: czy jest korelacja między wykształceniem a poziomem patologii? Bo na dudę głosowało procentowo najwięcej słabo wykształconych. Przypadek?
Ten uczuć, że rodzice, którzy pracują, mniej odczują fakt posiadania dziecka.

@Kura_Wasylisa: kosztem reszty społeczeństwa. Przecież braki z podatku dochodowego czymś zasypią żeby domknąć budżet, zapłaci za to cała reszta.
@NatKul: a ty w to wątpisz? Czytałaś ich pomysły na gospodarkę? Czy liberałowie dążą do opodatkowania najlepiej zarabiających?
Wszystkie główne partie dążą do maksymalizacji dochodów budżetowych i redystrybucji.
@brmstufldigart: W takim razie pozostaje jedynie liczyć na to, że Duda załatwi w końcu te wizy do Hameryki, może łatwiej będzie to zrobić komuś kto potrafi mówić po angielsku i przynajmniej udaje, że jest zainteresowany rozmową z wodzem zachodniego świata.
W każdym razie przegapiłam moment, w którym PIS stał się lewactwem
W każdym razie przegapiłam moment, w którym PIS stał się lewactwem

@NatKul: a to kiedyś nim nie był?
"Deklarowana ideologia partii stanowi połączenie konserwatyzmu, solidaryzmu i chrześcijańskiej demokracji."
@Kura_Wasylisa: ale pit jest zbędny i nie ma powodu wprowadzać kolejnej ulgi. albo wszyscy, albo nikt.
A zus nie ma długów, tylko dane o okresach składkowych.. i możliwość decydowania o wysokości emerytury.

@NatKul: gospodarczo to lewaki od zawsze.. zabrać, kontrolować, rozdać. I jeszcze bogatym zabrać. Wipler gdzieś przyznał, że liberalne pomysły pis to wpadki, bo prezesa łatwo oczarować ideą a 2 dni później mówi coś o nacjonalizacji banków i opodatkowaniu