Aktywne Wpisy
Atreyu +841
Jutro będzie mój pierwszy dzień mamy, bez mamy
Pierwszy raz kiedy kwiaty zaniosę na cmentarz, to dziwne uczucie
To była najsilniejsza osoba jaką znałem. Nigdy nie narzekała na swój los. Nawet z rozsianym nowotworem nigdy się nie złamała i martwiła głównie o rodzinę. I dzięki niej ja też jestem silny. Nauczyła mnie żeby się nie poddawać nawet w najczarniejszej godzinie. To jest coś co też kiedyś chce przekazać swojej rodzinie
Do zobaczenia,
Pierwszy raz kiedy kwiaty zaniosę na cmentarz, to dziwne uczucie
To była najsilniejsza osoba jaką znałem. Nigdy nie narzekała na swój los. Nawet z rozsianym nowotworem nigdy się nie złamała i martwiła głównie o rodzinę. I dzięki niej ja też jestem silny. Nauczyła mnie żeby się nie poddawać nawet w najczarniejszej godzinie. To jest coś co też kiedyś chce przekazać swojej rodzinie
Do zobaczenia,
kinson +427
Heja Mireczki, mam taką rozkminę. Otóż krety ryją mi trawnik no i mam takie burczące coś co się w glebę wkłada (brzęczyk na krety czy jakoś tak). Zasilane to ustrojstwo jest z bakterii, które padają dosyć szybko. Po pewnym czasie więc zainwestowałem 6 dych i kupiłem brzęczyka na solar i działa w pytę. No ale bez wyzwania narazie. Sąsiad ma taką lampkę z ledem ładowaną z solara, jakiś czas temu zdechła mu ona więc ją przygarnąłem. I teraz zaczyna się post właściwy.
Rozkręciłem tą lampkę i nie ma w niej magii jeden układ o oznaczeniu xy805 0049 (wygooglałem że to jakiś kontroler do ledów i baterii), przełącznik i rezystor. Niby lajcik.
Rozkręciłem mojego brzęczka na baterię i się teraz zastanawiam jak oba te układy połączyć. Przychodzą mi do głowy dwie opcje:
1) Brzeczyk + akumulatorki, z solara wylutować leda, i wyjścia z leda podłączyć do akumulatorków.
2) wylutować leda, z solara podłączyć do akumulatorków kable które idą do baterii która była w solarze.
opcja 2 wydaje mi się chyba tą którą powinienem wybrać bo nie mam 2 akumulatorów (1 na solarze pracującego w dzien, 2 gi w brzeczyku cala dobe, a w nocy ten pierwszy doladowuje ten drugi). Ale z drugiej strony to wyjscie nr 2 wydaje mi się za prostę :P
Co sądzicie?
PS. Wiem że pomysł z dupy i pewnie całość nie podziała za długo ale jak już mam te wszystkie części to grzechem jest nie pobawić się nimi ;D