Aktywne Wpisy
deafpool +368
Karyna która mieszka pode mną co godzinę wychodzi na balkon żeby sobie zajarać. W moim mieszkaniu śmierdzi dymem papierosowym tak, że aż chce się rzygać. Najgorzej jest w takie dni jak ten, gdy prawie w ogóle nie ma wiatru. Smród zostaje w moich pomieszczeniach.
Dziś wylałem na podłogę balkonu litr wody, która nawilżyła Karyne.
Teraz będę "podlewał kwiatki" za każdym razem kiedy zacznie palić sobie na balkonie.
Acha i jeszcze jedno.
#
Dziś wylałem na podłogę balkonu litr wody, która nawilżyła Karyne.
Teraz będę "podlewał kwiatki" za każdym razem kiedy zacznie palić sobie na balkonie.
Acha i jeszcze jedno.
#
xPekka +275
16 i 17 letni Ukraińcy uciekali przed policją jadąc w Gdańsku 150 km/h i #!$%@? w drzewo, no straszna tragedia xD selekcja naturalna, mniej bandytów drogowych
#polska
#polska
Od jakiegoś czasu rozmawiam z pewną firmą niemiecką, nt współpracy w zakresie swoich usług. Przy okazji dyrektor ds. rozwoju tej firmy powiedział mi, że będą chcieli otworzyć w Polsce kolejną filię i docelowo (2-3 lata) zatrudnić do 50 a nawet 100 osób na stanowiskach projektantów. Praca byłaby przeznaczona dla absolwentów uczelni technicznych. Jednakże stworzenie jednego miejsca pracy to koszt nawet kilkudziesięciu tys. PLN. Dlatego zapytał mnie czy istnieją w PL jakieś instrumenty wspomagające tworzenie takich miejsc pracy. Zaoferowałem się z pomocą, że rozeznam temat.
I tak: obdzwoniłem w #krakow i #tarnow urzędy pracy, urzędy miasta, parki technologiczne itp i wiecie co, każdy ma mnie w dupie. Nawet nie wiedziałem najmniejszego stopnia zaangażowania po 2 stronie słuchawki, żeby może coś pomyśleć, skierować do jakiejś osoby, no #!$%@? nic.
Przecież w takim Tarnowie to niedługo po ulicach będzie tylko wiatr hulał bo wszyscy wyjadą za granicę bo nie ma pracy, ale żeby chociaż ktoś chciał się umówić na jakieś spotkanie. Nic dosłownie nic.
#gorzkiezale #kondominium
edit: poza tym, o zakładanie firmy, o dofinansowania także tam się uderza.
Ojej, ciekawe ile w Reichy by to kosztowało ; )
@ripp1337: tyle samo bo głównym kosztem są licencje na oprogramowanie spesjalistyczne
smutne to z urzędnikami, może nie trafiłeś odpowiednio, bo Halina miała okres.
https://www.bip.krakow.pl/?id=32⊂=struktura&query=id%3D1092163%26amp%3Bpz%3D2
http://www.tarnow.pl/Biznes/Dla-inwestora/Kompleksowa-obsluga-inwestora
Dzięki za pomoc.
@Enricco: No to może FLEX + praca na nocki - Polska będzie nocną zmianą Niemców, powiedzmy za 2keuro per pracownik - obie strony będą zadowolone ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zaczniesz pracować, może nawet "na swoim" to nauczysz się jak trzeba traktować kontrahentów/klientów.
Czasem trzeba iść na wódkę, dziwki, imprezę. Innym razem do muzeum.
Wracając do mojego przypadku
Załóżmy, że firma chce otworzyć nowy zakład produkcyjny, w którym zatrudni kilkadziesiąt osób. Ma do wyboru Kraków, Katowice i Wrocław. Czy opłaca się zaproponować coś firmie w zamian za lokalizację tegoż zakładu w określonym mieście. Sam sobie odpowiedz.
Reasumując, boli mnie to,
@Enricco: No kto by chciał dla Niemców pracować, no sory... Co to #!$%@? jakaś tradycja u mnie w rodzinie?