Wpis z mikrobloga

Mireczki, gralibyście w "rtsa" głównie nastawionego na ekonomię (ale walka też obecna), ale turowego? Mam pewien pomysł, całkiem sprawny, jak mi się wydaje. Mianowicie dwie gry w jednej - wersja turowa i true rts.

Klimat +/- średniowiecze, w skrócie #knightsandmerchants + #anno1602.

Wszystko to dlatego, że uznałem, że rpg na moim poziomie jest zbyt ciężki. Umiałbym wszystko napisać, oczywiście, ale zajęłoby to ogromną ilość czasu (+grafika, dźwięk...). W tym projekcie zatrzymam się dłużej najwyżej na AI.

#gry #pcmasterrace, to pytanie także do mireczków z #gamedev, zapraszam do dyskusji.
  • 12
  • Odpowiedz
@Dezzerter: Według mnie to urozmaicenie, bo znajduję w tym i trudniejsze aspekty - np. więcej planowania i łatwiejsze - np. więcej planowania ;)

@sathra: Muszę zobaczyć co to, znam tylko ze słyszenia. Ale założenie prawidłowe.
  • Odpowiedz
@Dezzerter: Settlersami :) jak robimy dudewarsów też nam każdy to zarzuca.
My również robimy RTS'a crossplatformowego. Już jesteśmy na etapie wykończeniowym po prawie 2 latach pracy. Zajeliśmy drugie miejsce w Imagine cup w tym roku. I ludzie dobrze go odebrali. Faktycznie jest strasznie bajkowy i moze ma jednak cos z settlersów jednak w ogóle ale to w ogóle się na nich nie wzorowaliśmy są totalnie inni.

Tutaj możecie looknąć :
https://www.facebook.com/DudeWars
  • Odpowiedz