Wpis z mikrobloga

Łosoś smażony w ziołach

25 dag fileta łososia ze skórą
zioła prowansalskie
oregano
bazylia
czosnek granulowany
sól
pieprz

wszystko na powyższej liście wg uznania zjadacza

na podgrzewający się olej wsypujemy wszystko z listy oprócz ryby... kiedy wszystko zaczyna już skwierczeć kładziemy łososia i smażymy po ok. 3 - 5 min z obu stron w zależności jak gruby mamy filet no i czy jest w całości i czy w kawałkach... jak wszystko dobrze pójdzie to mamy rybkę chrupiącą na zewnątrz i rozpływającym się środkiem

PS. Tak, wiem, że kuchenka #!$%@?...

#gotujzwykopem
Pobierz jarezz - Łosoś smażony w ziołach

25 dag fileta łososia ze skórą
zioła prowansalsk...
źródło: comment_e19QEnP2iJt3NDpjF3AYBJ4mDdDPSl1L.jpg
  • 2