Aktywne Wpisy
Hit moi drodzy, spojler w reklamie. Wiemy już z kim będzie Karol. Wejdzie nowa uczestniczka (włosy, tatuaż z palmą) i to będzie ta miłość. A Julia no cóż 🤷🏻♀️ pewnie
nadal będzie z panią miss się bujać, choć miłości z tego nie wróżę
nadal będzie z panią miss się bujać, choć miłości z tego nie wróżę
deeprest +194
Ale śmiesznego szczurka brudaska znalazłem przy drodze
#pokazkota
#pokazkota
Idę tam w butach trekkingowych, bo cebula mi nie pozwoliła kupić żadnych tutaj i w sumie nie było nic wiele lepszego a jak już to 1500 nok. Dodatkowo mam numer buta 46/47 co nie ułatwiało zadania, ale tak czy inaczej to p------ę, bo nie mam żadnej gwarancji zatrudnienia i nie liczę na tą pracę zbytnio. Podejrzewam raczej, że szukają sobie darmowego pracownika, ale zobaczymy jak to będzie.
Jak obczaiłem lokalizację tej kawiarnii (bo to w sumie nie restauracja) to się okazuje, że nawet tam nie zanosiłem CV więc nie wiem skąd mieli numer. Możliwe, że z agencji pracy albo właściciel miał więcej niż jeden biznes. Jak nie dodam posta o 11:30, że wracam do pokoju to będę zadowolony xD
Poniżej zdjęcie kawiarnii z google grafika
PS Tak w ogóle to praca w kawiarnii wydaje się dużo łatwiejsza niż praca w typowej restauracji także może nie będzie tragedii.
#platkiowsianewnorwegii
I k---a nie montuj żadnych podsłuchów bo to się źle kończy. Jakby dzwonił Falenta udawaj, że cię nie ma.
@platkiowsiane: albo że twoje organy wewnętrzne już jadą w woreczkach z lodem do jakiejś prywatnej kliniki transplantologii ( ͡° ͜ʖ ͡°)
a przyjde tam w bluzie xD mam nadzieje, ze mi dadza jakas koszule, bo gosc nic o tym nie mowil xD
Co do perfum to myslalem, ze w takich miejscach raczej trzeba byc "swiezym", ale nie ma od ciebie zbytnio czymkolwiek pachniec.
dobra rada - tu lubia jak sie czlowiek wykazuje i integruje z innymi
wiec staraj sie rozmawiac z nimi - staraj sie od siebie cos dawac - typu samowolnie cos zrob - poscieraj stoliki itp.
nie licz za bardzo na napiwki - bo tu 95% platnosci jest karta
powiedz ze dopiero przyjechales do norwegii i zalatwiasz wszystkie dokumenty - tak jak mowilem, legalnie nie moze Ci wyplacic gotówki
PS Jak sie placi karta to nadal mozna dawac napiwki, chyba ze to wiesz, ale wtedy nie ida do lapy to moze o to ci chodzilo
nie pracuj za darmo nigdy - chyba ze w szczytnym celu - dla dzieci/zwierzat/bezdomnych.
i NIE ODBIERAJ TELEFONU W PRACY - najlepiej wylacz,scisz, zostaw w szafce.
pamietaj ze wielu ludzi samo sobie zrobilo z pracy obozy pracy tj. tak bardzo im zalezało na robocie ze z----------i niepotrzebnie szybko. A pozniej jak taki szef czy lider zobaczy, że ktoś mniej sie stara- wolniej mniej efektywnie to patrzy inaczej na Ciebie. staraj sie ale nie do przesady
Andrzej piwa ci dać ;)