Wpis z mikrobloga

@sartek: -kurczak z mieszanką chińską i żółtym ryżem
- sałatki też zazwyczaj robię z kurczakiem ( na dole sos jogurtowy, na to ostry grillowany kurczak, ogórek bez gniazd nasiennych, słonecznik i sałata na wierzch)
- sałatki na bazie kuskusu i grillowanych warzyw
- tortille, spring rollsy
  • Odpowiedz
@RabeDavid: Wrzucasz suchego kurczaka na patelnię bez żadnego panierowania, czy właśnie doprawiasz go przed?
I te warzywa to w sumie można by bez smażenia wrzucić :).
  • Odpowiedz
@sartek:
Mozesz panierować (przypomnij mi jakoś to wrzucę przepis na smaczną marynatę musztardową) ale jeśli nie masz czasu to wystarczy sól, pieprz i nieco oregano.

Co do warzyw - do obiadu lepiej jeść ciepłe warzywa (gotowane, pieczone, smażone) bo to ułatwia organizmowi trawienie całego posiłku (szczególnie pomocne i ważne kiedy się odchudzasz). Ja smażę (a raczej duszę na malej ilości oliwy) je z kurczakiem bo wtedy nabierają fajnego smaku dzięki
  • Odpowiedz