Wpis z mikrobloga

@sartek: -kurczak z mieszanką chińską i żółtym ryżem
- sałatki też zazwyczaj robię z kurczakiem ( na dole sos jogurtowy, na to ostry grillowany kurczak, ogórek bez gniazd nasiennych, słonecznik i sałata na wierzch)
- sałatki na bazie kuskusu i grillowanych warzyw
- tortille, spring rollsy
@sartek:
Kurczak 150-250g
Marchew -50g
Pietruszka - 50g
Por ok 4cm

Wszystko umyć i pokroić (kurczak w kostkę, warzywa w plasterki, por dowolnie) i smażyć na odrobinie oleju rzepak./oliwie. Doprawić wg gustu (u mnie sól, pieprz i oregano)

Smaczne, zdrowe i pożywne. W dodatku można szybko rano zrobić i mieć jeszcze ciepłe popołudniu
@sartek:
Mozesz panierować (przypomnij mi jakoś to wrzucę przepis na smaczną marynatę musztardową) ale jeśli nie masz czasu to wystarczy sól, pieprz i nieco oregano.

Co do warzyw - do obiadu lepiej jeść ciepłe warzywa (gotowane, pieczone, smażone) bo to ułatwia organizmowi trawienie całego posiłku (szczególnie pomocne i ważne kiedy się odchudzasz). Ja smażę (a raczej duszę na malej ilości oliwy) je z kurczakiem bo wtedy nabierają fajnego smaku dzięki porowi