Wpis z mikrobloga

@gangstaindesign: Bardzo ładna funkcja milordzie. Sortowanie, co prawda, można zrobić nieco ładniej i czytelniej:

.sorted(Comparator.comparingLong(Map.Entry::getValue))

Dodatkowo przyczepiłbym się do kilku rzeczy: ( #codereview )
1) Nazwa temp niestety niewiele wnosi, możesz równie dobrze wyrzucić tę zmienną
2) Nazwa getTagMap() w żodyn zposób nie koreluje z działaniem funkcji. Nie mówi mi zupełnie, że właściwie to dostanę odfiltrowane tagi i to jeszcze tylko 10 i posortowane. Może limit i filter powinny być lambdowymi
@moriturius: co do 1) to zauwazylem juz po wrzuceniu tutaj, w finalnej wersji jest po prostu return tagService.getHashMapOfTags.lambda + są komentarze opisujące krok po kroku co robi lambda :P

a generalnie mapa przechowuje pary , potem lambda sortuje descending po ilosci postow, wrzucam limit 10 i zbieram to co zostało

dzieki za review
@gangstaindesign: nie ma sprawy. Proponuje nazwać te funkcje w service getPostCountPerTag()

Jeśli idzie o całą metodę ze streamem to nie mam pomysłu na nazwę bo nie wiem do czego służy. Podejrzewam że jakiś tag cloud. Jeśli tak to proponowałbym nazwać ja getTagCloud(). Jeśli nie to jakoś zależnie od use case.

Nazwy są o tyle ważne ze później jak będziesz czytał ten kod to powinny mówić co robią. Inaczej trudno będzie Ci