Aktywne Wpisy

posuck +238
Jak ja nie lubię kawiarni, gdzie zwracają się do mnie per "ty". Wchodzę, mówię na starcie "dzień dobry" do osoby za lady, a ona do mnie "cześć, co dla Ciebie?".
Staram się kontynuować rozmowę w bardziej poważnym tonie, "poproszę o americano z mlekiem", lecz w odpowiedzi słyszę "chcesz z mlekiem roślinnym?".
Nosz kur xD Nie jesteśmy znajomymi, nie znam cię, przestań się do mnie tak odzywać jakbyśmy byli ziomeczkami xD
Może zachowuję
Staram się kontynuować rozmowę w bardziej poważnym tonie, "poproszę o americano z mlekiem", lecz w odpowiedzi słyszę "chcesz z mlekiem roślinnym?".
Nosz kur xD Nie jesteśmy znajomymi, nie znam cię, przestań się do mnie tak odzywać jakbyśmy byli ziomeczkami xD
Może zachowuję
krzyvvy_ +242
Cześć Mirki!
Nigdy nie sądziłem że będę tutaj pisać o pomoc jednak sytuacja tego wymaga i szukamy wszędzie pomocy. Wielokrotnie widziałem jakie potraficie zdziałać cuda dlatego też bardzo na was liczę. 6-miesięczna córka mojego najbliższego przyjaciela musi zmierzyć się z okrutnym przeciwnikiem – potworem, jakim jest mięsak. Niestety lekarze w Polsce nie podejmują już żadnych kroków w kierunku usunięcia/zniwelowania nowotworu. Szukamy pomocy za granicą, naszą nadzieją jest leczenie w klinice w Niemczech,
Nigdy nie sądziłem że będę tutaj pisać o pomoc jednak sytuacja tego wymaga i szukamy wszędzie pomocy. Wielokrotnie widziałem jakie potraficie zdziałać cuda dlatego też bardzo na was liczę. 6-miesięczna córka mojego najbliższego przyjaciela musi zmierzyć się z okrutnym przeciwnikiem – potworem, jakim jest mięsak. Niestety lekarze w Polsce nie podejmują już żadnych kroków w kierunku usunięcia/zniwelowania nowotworu. Szukamy pomocy za granicą, naszą nadzieją jest leczenie w klinice w Niemczech,

jako, że nareszcie zacząłem sie bawic lambda i napisalem pierwszy w zyciu takowy rachunek(pic related), polećcie mi jakiś fajny tutorial bądź książke do tego.
.sorted(Comparator.comparingLong(Map.Entry::getValue))
Dodatkowo przyczepiłbym się do kilku rzeczy: ( #codereview )
1) Nazwa
tempniestety niewiele wnosi, możesz równie dobrze wyrzucić tę zmienną2) Nazwa
getTagMap()w żodyn zposób nie koreluje z działaniem funkcji. Nie mówi mi zupełnie, że właściwie to dostanę odfiltrowane tagi i to jeszcze tylko 10 i posortowane. Może limit i filter powinny być lambdowymia generalnie mapa przechowuje pary , potem lambda sortuje descending po ilosci postow, wrzucam limit 10 i zbieram to co zostało
dzieki za review
Jeśli idzie o całą metodę ze streamem to nie mam pomysłu na nazwę bo nie wiem do czego służy. Podejrzewam że jakiś tag cloud. Jeśli tak to proponowałbym nazwać ja getTagCloud(). Jeśli nie to jakoś zależnie od use case.
Nazwy są o tyle ważne ze później jak będziesz czytał ten kod to powinny mówić co robią. Inaczej trudno będzie Ci