@szyk: polecam ficusa ginseng, naprawdę trzeba się postarać żeby go uśmiercić :) poza tym szybko rośnie i dzielnie znośni błędny początkujących ( ͡°͜ʖ͡°)
@Naturalnie_Piekna: dzięki za info( ͡°͜ʖ͡°) a wiesz ile mniej więcej powinna kosztować ta roślinka żeby nie przepłacić? 129 na allegro, 250 w ikei... te 130 to minimum?
@szyk: Bonsai jest piękne, ale de facto jest to masakrowanie i maltretowanie rośliny. Jest tyle fajnych normalnych roślin doniczkowych, czemu akruat bonsai?
@szyk: No własnie na tym polega sedno sprawy że to jest drzewo, które chce urosnąc jak drzewo, ale ktoś je maltretuje żeby lepiej wygląło :). A rośliny które mam w domu to kradzione zaszczepki, albo zrywane gdzieś w plenerze gdy mi się podobały, i nie znam prawdziwej nazwy ani jednego z tych kwiatków :D Choć ostatnio widziałem u kogoś rewelacyjnie zaaranżowane fiskusa beniaminka, który jak odpowiednio go układasz, będzie rósł jak
Choć ostatnio widziałem u kogoś rewelacyjnie zaaranżowane fiskusa beniaminka, który jak odpowiednio go układasz, będzie rósł jak