Wpis z mikrobloga

@k0j0tek:

Chelsea < PSG

Nie wiem czy pamiętasz, ale Chelsea nie przegrała z PSG. Nawet pomimo tego, że odpadli z PSG to Chelsea jest jednam mocniejszym zespołem od Paryżan. Wpis jest aktualizacją innego i dotyczy dysproporcji w poziomach pomiędzy drużynami wewnątrz dwóch najsilniejszych lig Europy.
Trzeba trochę obiektywizmu.

@k0j0tek: Nie wygrali ani też nie zaprezentowali się jakoś specjalnie lepiej z Chelsea. Poza tym PSG wygrało w grupie z Barceloną, awansowało z silniejszym zespołem do 1/4 LM, jest liderem w League 1, wygrali w tym sezonie Super Puchar Francji, Puchar Ligi i grają finale Pucharu Francji, no faktycznie strasznie słabe i fatalny 2014/2015. Pomijam już fakt, że wrzucanie tutaj porównania tych 3 klubów jest nie na temat.
@Pustulka: Ale nie oceniam tego co zdobyli, bo w L1 nie mają konkurencji, tak jak Bayern nie ma w BL. Chodzi o to, że mimo wszystko awansowali dalej w dwumeczu z Chelsea. A gadanie, że LL jest gorsza od PL to hejt, bo w LL są dwa zespoły, które by w każdej lidze świata dystansowały rywali i obijały średniaków.
@k0j0tek:

Ale nie oceniam tego co zdobyli, bo w L1 nie mają konkurencji, tak jak Bayern nie ma w BL. Chodzi o to, że mimo wszystko awansowali dalej w dwumeczu z Chelsea

Jaki ma związek wstawianie Chelsea < PSG < Barca ze wpisem?

A gadanie, że LL jest gorsza od PL to hejt, bo w LL są dwa zespoły, które by w każdej lidze świata dystansowały rywali i obijały średniaków.

Znowu
@k0j0tek: No to już jest twoje zdanie, ja tam widzę drugą połowę tabeli oraz Sevillę i wciąż nie widzę, żebym tam twierdził, że La Liga jest słabszą ligą od Premier League, więc nie doszukuj się czegoś czego tam nie ma. W Premier League są mniejsze dysproporcje pomiędzy zespołami i to jest fakt. Czy dla Barcy i Realu ta dolna połowa to ogórki? - raczej tak, całą resztę na ten temat masz
@fuberutsu:

także nie, nie jest w top 4.

Jest, Chelsea to 4 najsilniejszy zespół Świata i jeden gorszy sezon w pucharach tego nie zmienia.

1. Barcelona
2. Bayern
3. Real
4. Chelsea

Tutaj również są w top4 - klik ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Pustulka: słuchaj, rzucasz jakimiś teoriami i głupimi rankingami, nie chce mi się w ten sposób dyskutować :) nawet jak sto razy powtórzysz, że Chelsea jest w top4 to nie będzie znaczyć, że rzeczywiscie jest w top 4
@fuberutsu:

głupimi rankingami, nie chce mi się w ten sposób dyskutować :)

Bardzo miło z twojej, że uważasz klubowy ranking UEFY biorący pod uwagę występy w europejskich pucharach za głupi.
@fuberutsu:

pewnie jest tak samo mądry jak ten od IFFHS :) cuda tam się dzieją.

Chyba faktycznie nie mamy o czym dyskutować, skoro masz takie zdanie na temat klubowe rankingu UEFY na którym opiera się liczba drużyn, które mają prawo do gry w LM i Lidze Europy oraz do tej pory ustawiały koszyki w losowaniach do grup.