Wpis z mikrobloga

Wyjaśnił by ktoś miły jak kupować na #aliexpress? Mam konto studenckie w PKO, da się to jakoś za pomocą iPKO ogarnąć czy trzeba zakładać jakieś konto na dolary i dopiero? I jak jest z ochroną kupującego na ali?
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@typ711: to po co sie wypowiadasz, wprowadzasz ludzi w blad? To pozniej prowadzi do takich idiotycznych rozmow i pytan.
@nadrat24: zakladasz konto, dodajesz produkty do koszyka badz kupujesz od razu placisz zwykla karta platnicza, nikt Ci niczego z karty nie ukradnie, zakupy na aliexpress sa bezpieczne. Wiedz ze banki doliczaja sobie za przewalutowanie ale nie jest to jakims bandyckim kursem jesli kupujesz malo wartosciowe przedmioty.
  • Odpowiedz
Płaci się kartą lub przelewem który jest drogi, Zapłacisz każdą kartą jak zdejmiesz zabezpieczenia do płątności internetowych- nie polecane. Rocznie w Polsce zastrzega się 1,3 mln kart, liczba ta ronie lawinowo i banki wprowadziły wspólny numer telefonu do blokownia okradanych karty. nie słuchaj podpowiadaczy którzy mówią że pisanie numeru pin na karcie lub wyłączenie blokady jest bezpieczne. Aliexpress cię nie okradnie, ale niebezpieczeństwo jest po twojej stronie. przeczytaj sobie to zanim będzie
  • Odpowiedz
@nadrat24: Jeżeli zależy Ci na bezpieczeństwie to kup sobie karte prepaid za 15zł walutową i wymieniaj w kantorach online po najlepszym możliwym kursie zwykłym przelewem. Ja tak zrobiłem i jestem zadowolony, w razie gdyby ktoś dostał się do bazy kart ali to może mi ukraść co najwyżej te kilka dolarów które mam na tej karcie.
  • Odpowiedz
@Strzelacz: Konto walutowe z kartą do niego też może być tak samo bezpieczne. Można zakupić i przelać na nie dolary w ilości takiej jak potrzebujemy. A jak okaże się, że trochę ich nam zostało, to bez problemu można je sprzedać i konto będzie puste. Nie ma za to żadnych dodatkowych opłat i prowizji, jak przy wielu kartach prepaidowych.

A póki co można jeszcze do końca maja założyć całkowicie darmowe konto
  • Odpowiedz
  • 0
@graziacz76: gdzie na alie placisz przelewem? To ze zastrzega sie 1,3 mln kart nie oznacza ze platnosc karta tam jest niebezpieczna. Napisales to tak jakby wszedzie czailo sie niebezpieczenstwo piszesz o podpowiadaczach ktorzy mowia zeby pin na karcie pisac ? Wtf? I dales dobry link do tego jak placic nie rozumiem Cie
  • Odpowiedz
płatnośc kartą do bezpiecznych nie należy, po co banki sprzedają karty wirtualne i do płatności internetowych?
po to by bezpiecznie płacić.
Odblokujesz płatności na karcie z głównego konta i spostrzegawcza kasjerka w markecie może poznać twoje dane i radośnie kupować na twoje konto.
Poczytaj sobie o płatnościach na telchina,pl
Byle wirus i keyloger może poznać dane twojej karty. https://zakupyaliexpress.wordpress.com/2015/02/16/jak-placic-na-aliexpress/ trochę o bezpieczeństwie

Przelewem jest bardzo bezpiecznie, ale koszt to od 30 do
  • Odpowiedz