Aktywne Wpisy
Brojogan +156
Duma was rozpiera wyborcy Tuska? Za pieniądze z kpo nie będzie odbudowy po plandemii, będziecie ratowali klimat.
iErdo +1350
Bożu, czekałem na niego z 2 godziny, aż usiądzie na tej gałązce, którą ja chcę i którą ja wybrałem
W końcu się udało, skubaniec szybki jest. Mega jestem zadowolony, bo ciężko zimorodkowi zrobić ładne zdjęcie. Wybaczcie ze wrzucam zdjęcie aparatu, ale prosto z terenu, później wrzucę po obróbce ;D W rogu widać jaki crop, bo bliżej nie chciał siadać xD
Obserwuj mój tag #pixerdo po więcej autorskich zdjęć
#fotografia #zwierzaczki #przyroda #
W końcu się udało, skubaniec szybki jest. Mega jestem zadowolony, bo ciężko zimorodkowi zrobić ładne zdjęcie. Wybaczcie ze wrzucam zdjęcie aparatu, ale prosto z terenu, później wrzucę po obróbce ;D W rogu widać jaki crop, bo bliżej nie chciał siadać xD
Obserwuj mój tag #pixerdo po więcej autorskich zdjęć
#fotografia #zwierzaczki #przyroda #
I uwaga - nie chodzi mi tu o samo #pcmasterrace, bo niektórzy nie zrozumieli mojego ostatniego ironicznego wpisu.
Dystrybucja cyfrowa jest zła, tak samo jak aktywacja #gtav w powiązaniu z jakimś kontem. Kilku wykopowiczów pisało że ich wersje pudełkowe przestały działać, bo dane do konta SocialClub zostały zmienione po domniemanym wycieku. W najgorszym wypadku przez kilka/kilkanaście dni będą mieli ładne 7 podkładek pod kubki...
Załóżmy (oczywiście hipotetycznie) że ze #steam dzieje się to samo co z #onlive.
Reklamowany jako przyszłość elektronicznej rozrywki, dla ludzi ze słabymi kompami a szybkim netem, ze świetną konsolą. Dobrze oceniony przez @archonik.
Ceny gier standardowe, konsola w miarę tania, fajna alternatywa. Alternatywa na którą też się nabrałem, i swego czasu zakupiłem tam takie hity jak Saints Row 3, Splinter Cell, DN Forever i parę innych.
Ostatnio otrzymałem mail że OnLive się zamyka 30.04 w związku ze sprzedażą patentów, a z grami (ceny sklepowe!) mogę się pożegnać.
No i załóżmy, że przyjdzie taki dzień, że Dobry Wujek Gaben powie wam Pa pa mireczki, miło było ale elo. Co wtedy? Co z waszym bibliotekami gier? Sytuacja może i nierealna, ale tak samo było na początku z OnLive. Nikt o tym nie myślał, i masa ludzi tam grała.
Na konsolach też zdarzają się włamy (patrz Sony). Kolejny minus mówiący żeby gier cyfrowo nie kupować. Bo co innego jak zajebią Ci konto PSN z grami, i nie masz do nich dostępu nawet na kilka dni, a co innego jak masz grę na płycie - możesz grać na innym koncie, i żadnych cyfrowych aktywacji nie ma. Grasz spokojnie dalej.
Ogólnie kiedyś było w cholerę lepiej, pamiętam swoją pierwszą pudełkową grę na #pc. Planescape Torment, 4 płyty CD, instalujesz - i grasz. A teraz? Nawet na konsoli, przy głupim Far Cry - "POŁĄCZ SWOJE KONTO Z UPLAY UJU BO NIE POGRASZ PO SIECI, A POTEM DAJ NAM SWOJĄ DUSZĘ I USTAW AWATAR". #!$%@?, po co. Chcę grać, normalnie. No ale to już na inny wpis temat :)
Wracając do cyfrowej dystrybucji.
@visionsense napisał że kiedyś go okradli, poszła konsola, gry, został tylko Steam i konto PSN. Okey. Tylko czy tutaj byłeś zdany na łaskę zabezpieczeń Gabena lub Sony ew. SocialClub? Mieszkanie można zabezpieczyć nawet jakimś prostym alarmem - MASZ NA TO WPŁYW. REALNY. Na zabezpieczenia dostawców usług elektronicznych tego wpływu nie masz.
@Myrten nie kupuje gier w pudełkach, bo się porysują - jak wyżej - też masz realny wpływ na to jak dbasz o płytę.
No więc jak mirki? Co kiedy Gaben na was się wypnie? Nadal będziecie za elektroniczną dystrybucją gier?
Liczę na ciekawą dyskusję, bez bulu dupy, wpisy z wyzwiskami będę kasował.
[ #gtav #steam #pcmasterrace #konsole #consolepeasants #ps4 #ps3 #xbox360 #xboxone ]
Jest Steam Guard.
Proszę się rozejść.
Zabił byś kurę która znosi złote jaja?
@Kazak77: Tak samo jak na OnLive. Zrozumiałeś wpis :)
Poza tym bardzo, ale to bardzo naiwnie zakładasz, że
@DBR9: Backup bez aktywnego steam nic Ci nie da. Jeśli steam zniknie, zostaniesz z plikami z którymi nic nie zrobisz.
@DBR9: ale i tak bez Steama gry nie odpalisz, bo jest gra zabezpieczona ich DRM-em wymagającym działających serwerów Gabena (offline mode zbyt wiele tu nie pomoże)...
Zresztą jeżeli by było tak jak mówisz że gaben powie pa pa to zamknięcie steama = upadek cyfrowej dystrybucji.
@piotrulos: cyfrowa dystrybucja jest zła, bo nie znasz dnia ani godziny. Popatrz na to z innej strony, gdyby nie było piractwa, to DRM by nie było ;]