Wpis z mikrobloga

@krolik_wie_lepiej: w sumie mam śmigła w zestawie + ta ramka, jak rozwale to części na alledrogo są :) Niepokoi mnie dziwne zachowania tego drona, pomimo kalibracji czasem się sam zatnie na jednej prędkościi nie reaguje. Albo ładowanie z USB.. ładuje kilka sekund, potem dioda gaśnie, a ładowarka do telefonu ładuje :)
@paw39: A to nie miałem z nim takich przygód. Wesoło jest z kalibracją. Człowiek namęczy się z trimowaniem namęczy, potem jedna gleba, skrzydełka się wygną i od nowa. Złącze usb w ładowarce musiałem już kilka razy lutować bo to najgorszy chiński szmelc. @Moxpad: Mi się kilka razy udało xD
@paw39: Bawisz się tym prostokątnymi przyciskami. Jeżeli po wystartowaniu leci za bardzo w lewo to kontrujesz go klikając w prawo. Tak samo do przodu i do tylu. Pożądane jest doprowadzenie do tego, że po starcie maszynka powinna pozostawać w miejscu. Jednak teoria sobie praktyka sobie, ciężko w tak tanim urządzeniu to ustawić :) Niestety ciężko łagodnie usiąść cx10, urok sprzętu za 20$. Idealny jest za to do nauki sterowania dronami. Chociaż
@krolik_wie_lepiej: no w sumie teraz się nie dziwie tym wszystkim ludziom, którzy rozwalają szpręty (quadcopter fail compilation) ( ͡° ͜ʖ ͡°)

zastanawiam się czy nie pisać do obsługi, bo zdarza się takie coś, że po sparowaniu pilota jak tylko dam gazu to się zawiesza na obrotach i nic nie można zrobić