Mireczki mam problem z JavaFx. Robię aplikację, która ma przeprowadzić eksperyment Lexical. W dużym skrócie polega to na tym, że użytkownik dostaje na ekran najpierw jedno słowo po chwili drugie i ma określić czy to drugie było prawdziwym słowem. Bada się przy tym czas reakcji i później średnie itd. Pomiędzy wszystkimi czynnościami jest zdefiniowana określona przerwa. Np. między wyświetleniami słów - 50 msec. Pomiędzy kolejnymi próbami - 250 msec. Takich prób jest w sumie 3x50. Jako, że chciałem żeby to jakoś graficznie wyglądało, a przy okazji chciałem sprawdzić JavęFx, którą zawsze polecacie to zrezygnowałem z wersji konsolowej ( ͡°͜ʖ͡°). Mam jednak jeden problem. Z racji tego, że nie można korzystać z sleepa ani joina w wątku GUI(bo freezuje całą aplikację) utworzyłem sobie własną instancję Taska. Rysuje się pierwsze słowo - czeka - rysuje się drugie słowo - czeka. Problem polega na tym, że aby zbadać czas reakcji w każdej próbie ustawiam setOnKeyPressed, który z niewiadomych przyczyn(utrata focusa?) przestaje działać w momencie odpalenia wątku z tym taskiem. new Thread(task).start(). Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc (⌐͡■͜ʖ͡■) #java #javafx
Sikorski odwala taką robotę na arenie międzynarodowej, Tusk odblokował 600mld. Takich polityków nam trzeba. Poważnych i szanowanych. W komentarzu zdjęcie dla kontrastu.
new Thread(task).start().
Będę bardzo wdzięczny za każdą pomoc (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
#java #javafx