Wpis z mikrobloga

@Kukki: masz jakieś złote rady? Bo przejalem imperatora od Austrii, a te pipy w ogóle sobie z tym nie radziły. Ja zrobiłem jedną reformę, ale już mi się kończą księstwa w imperium do uwalniania, a nie wiem czy dam radę tyle zaanektować
@qnebra: @like_a_sir: Podbijajcie ziemie spoza hre, ale tylko takie z których da sie wyzwolić jkieś państwa, dodajecie te ziemie do hre, potem bijecie jakiegoś słabiaka i w pokoju jak już spuścicie mu #!$%@? poddajecie się i oddajecie wcześniej zagarnięte prowincje (dodane do imperium już) tamtym innym państwom. Potem znowu wojna z tymi którym oddaliście porowincje ale w pokoju zmuszacie ich do wyzwolenia państewek, które będą na terenie HRE. - Ale
@like_a_sir: Ten sposób polega na tym, że możesz nawet bić Węgry, zabierasz im ziemie z których da się wypuścić np Transylwanię, dodajesz je do HRE, potem oddajesz im te ziemie spowrotem w jakiejś sfingowanej wojnie preciw jakiemuś badziewnemu państewku z jedną prowincje, a jak się skończy rozejm to znowu napadasz na węgry ale tym razem każesz im wypuścić Transylwanię. Ogranicza cię w nim tylko jedno - Kontynent Europa :P