Wpis z mikrobloga

@Ojezu: no takie to do tweetera ostatnio dolutowywalem :D w remie bo sie zjaral i tam juz nawet chyba nie ma zwortki. Fajna sprawa, z taka konfiguracja i jak ogolnie Ci sie wydaje, lepsiejsze od LCD-3?
  • Odpowiedz
@klaklaklik: To co z tyłu widać to tylko 6cm głośnik nisko-średniotonowy z przodu jest jeszcze planarny. One #!$%@?ą jedną słuchawką LCD-3 a druga wypuszczają.
  • Odpowiedz
@klaklaklik: W audeze lcd-3 jest jeden planarny w konstrukcji otwartej ,jakiś tam dyfuzor czy coś i tyle. Tu są 2 głośniki - 6 cm dynamiczny, 4cm planarny, kondensator. Całość nie wiem dokładnie jak działa - technologia ta nazywa się air motion transformer i jest to o ile wiem patent firmy ESS. Głownie stosowany w kolumnach i pewnie dlatego to w ogóle nie gra jak słuchawki a jak kolumny ( ͡°
  • Odpowiedz
@Ojezu: no wlasnie teraz jak tak czytam o glosnikach planarnych to one w kolumnach robia wysokie tony? Wiec konstrukcje tych co aktulanie masz moze zrozumiec ja wysokie robi ten mniejszy a 6'tka daje bejs i srednie :D Ciekawe czy na jakis forach nie pisza o kombinacjach z kondesatorem zeby pasmo na wysokich korygowac :D
  • Odpowiedz
@klaklaklik: Tylko część średnich. Podejrzewam że można konda wymienić i zrobić inne cięcie, ale ja nie widzę potrzeby.
Skoro gość się tyle z tym pieprzył to wątpię że da się dużo lepiej albo wcale.
  • Odpowiedz