Aktywne Wpisy
Witty +107
Czy ktoś już wrzucał tego mistrza #gielda #inwestycje który wczoraj wrzucił 700k USD w #intel po średniej cenie 30.45$ i na ten moment, po 24h ma 30% straty? Tak na pocieszenie, gdybyście myśleli, że macie słaby timing xD
Link do wpisu na reddicie
Link do wpisu na reddicie
Babiarz jaki slalom. Wpakował się z tą Palestyną i już mu się flashbacki pojawiły; musiał manewrować jak Zwolińska na kajaku
#paryz2024
#paryz2024
ok. 18g białka w 100g, a kostka 200g w auchanie kosztuje 1,5zł. Przelicz sobie to i wyciagnij wnioski.
Zostawiam dla głodnych wiedzy:
http://dietatopodstawa.com.pl/odchudzanie/twarog-serek-wiejski-jako-zrodlo-bialka-na-mase-i-redukcje/
#mikrokoksy
Poza tym jeśli już masz zamiar jeść twaróg, to ziom #!$%@? te kostki i dopłać pare groszy więcej i weź na wagę z osiedlowego. Jakością będzie nieporównywalnie lepszy. U mnie w osiedlowym po 11 zł za kilogram ekstra twarożek.
jesli zwracalibysmy uwage tak na sklad aminokwasowy i procent absorbcji to kulturysci jedli by tylko albumine z jaja kurzego. ktora masz pelny aminogram i 100% przyswajalnosc, a jak widac jedza wszystko od wolowiny po kurczaki i pija bialko serwatkowe.
Bialy ser to cottage cheese, a bialko z niego to casein. Nie poleca sie bialka sera na forach, jak i nie polecaja go Karmowski i inni bo jest nieporownywalnie tansze od odzywek. To moja osobista opinia, moze ktoswypowie sie z wieksza wiedza i poprze badaniami. Wiadomo, ze kazeina ma inna charakterystyke wchlanialnosci, i teoretycznie na 1 posilek i na potreningowy srednio sie nadaje.
Fakt, ze
za to włączenie kazeiny do diety polecają wszyscy za oceanem. kazeina ma działanie antykataboliczne i zwiększa nieco stosunek przyrost/rozpad białek mięśniowych.
O ile na naszym poziomie są to w ogóle wielkości istotne.
Białka pełnią wiele różnych funkcji oprócz bycia budulcem tkanek więc dobrze mieć w diecie różne źródła.
Macie jeszcze coś od Lyle'a McDonalda
http://www.lylemcdonald.com/forums/archive/index.php?t-4667.html
Niestety jest to archiwum forum więc trzeba się chwilę namęczyć żeby przebrnąć. Temat jest z 2009, ale nie sądzę, żeby od tamtego czasu Homo Sapiens jakoś mocno ewoluował.
http://www.bodyrecomposition.com/nutrition/what-are-good-sources-of-protein-speed-of-digestion-part-2.html/ (wszystkie częsci artykułu warto przeczytać)