Zdałem dziś teorię dla #prawojazdy kategorii A - 71/74 pkt. #chwalesie Muszę teraz zapisać się na jazdy. I pytanie do mirków z #motocykl czy na naukę jazdy i egzamin muszę mieć własny kombinezon motocyklowy, profesjonalne buty i kask? Nie wiem jeszcze jakim moto chcę jeździć więc i stroju jeszcze nie posiadam, a zastanawia mnie to w czym mogę się uczyć jeździć
@pogop: tak szczerze to zapisałem się w piątek na wtorek, a testy przerobiłem tylko te ze zdamyto wczoraj wieczorem i dziś rano. B mam od 2008 jak widać coś w głowie zostało :-)
@slawek89: to nie chodzi o zostawanie w głowie, tylko o to, że nowy egzamin jest bardziej podobny do ruchu drogowego niż ten, który ty zdawałeś. Jest więc logiczny i przez to łatwiejszy dla osób, które mają doświadczenie za kółkiem
@slawek89: Warunkiem przeprowadzenia egzaminu państwowego jest: 3) zapewnienie przez osobę egzaminowaną w zakresie prawa jazdy kategorii AM, A1, A2, lub A odpowiedniego stroju ochronnego w postaci: a) wiązanego obuwia na płaskiej podeszwie, b) spodni z długimi nogawkami, c) kurtki z długimi rękawami zapinanej na suwak, guziki lub zatrzaski, d) rękawic zakrywających całe dłonie;
@slawek89: kurtka do tego jeszcze. Teoretycznie powinno być ok, ale szczerze odradzam. Po pierwsze bezpieczeństwo, po drugie lepiej zadbać o przychylność egzaminatora poważnym podejściem do tematu. Jak zobaczy, że oszołom, to może być trudniej
Muszę teraz zapisać się na jazdy. I pytanie do mirków z #motocykl czy na naukę jazdy i egzamin muszę mieć własny kombinezon motocyklowy, profesjonalne buty i kask? Nie wiem jeszcze jakim moto chcę jeździć więc i stroju jeszcze nie posiadam, a zastanawia mnie to w czym mogę się uczyć jeździć
3) zapewnienie przez osobę egzaminowaną w zakresie prawa jazdy kategorii AM, A1, A2, lub A odpowiedniego stroju
ochronnego w postaci:
a) wiązanego obuwia na płaskiej podeszwie,
b) spodni z długimi nogawkami,
c) kurtki z długimi rękawami zapinanej na suwak, guziki lub zatrzaski,
d) rękawic zakrywających całe dłonie;
@slawek89: Tak, a do tego kurtka.
Z butami to idioci pisali wymagania, ale się zastosuj.
obuwie poprawne
obuwie niedopuszczalne, bo niebezpieczne
Komentarz usunięty przez autora