@lewactwo: Prawda jest taka że nie lubię cyganów, ot po prostu. Ale tak jak u nas myślą o Cyganach tak np po takim incydencie podobnie mogą pomyśleć Norwegowie o nas.
@lewactwo: A co do Rumunów:) Pracowałem przed świętami z dwoma:) Jeden młodszy ode mnie a drugi po 40:) Bardzo pomocni, uprzejmi i sympatyczni:) Ja jako nowy tam z nimi pierwszymi złapałem kontakt:) Bardzo mi ten młodszy pomógł bo pracuje tam od 2 lat już i wiedział co i jak:) Niestety wrócił już do kraju ale mam do niego kontakt jak i zaproszenie do jego rodziny:) Nauczył mnie kilku słów ale zapomniałem:P
Takie drobne sprostowanie. Na 95% chodziło o Cygana, nie Rumuna. W Polsce z jakichś nie do końca wyjaśnionych przyczyn ludzi ciemnych wyglądających jak Cyganie przyjęło się nazywać Rumunami. Być może dlatego, że kilkanaście lat temu Cyganie z Rumunii masowo przyjeżdżali do Polski. Rumuni nie mają ciemnej skóry i mają podobną karnację do naszej.
@GeraltRedhammer: We włoszech miałem "przyjemność" pracować z rumunami. Pewnego dnia trzeba było na jakiś czas zdemontować drzwi przesuwne. Dwa rumuny przez dwie godziny tłukli młotkiem, jakąś brechą itp. W końcu im sie udało, tylko że drzwi nadawały sie do remontu. Do drugiej pary podszedłem sam, z jednym śrubokrętem, odkręciłem zabezpieczenie dwóch górnych rolek i drzwi wyjęte. Czas 3 minuty. Stawke mieliśmy taką samą...
@GeraltRedhammer: Ja miałem kombinezon roboczy pożyczony od jednego Rumuna:) Przez pewien czas przestałem być Polakiem bo brano mnie za obywatela Rumunii:)
@GoldBackUP88: Po prostu nie szło z nimi wyrobić. Lenie do potęgi, złodzieje, i na każdym kroku szukali dziury w całym żeby tylko kogoś #!$%@?ć. Ot taka ciekawostka mi sie przypomniała.
I niech mi nikt nie mówi że mam być tolerancyjny.
Takie drobne sprostowanie. Na 95% chodziło o Cygana, nie Rumuna. W Polsce z jakichś nie do końca wyjaśnionych przyczyn ludzi ciemnych wyglądających jak Cyganie przyjęło się nazywać Rumunami. Być może dlatego, że kilkanaście lat temu Cyganie z Rumunii masowo przyjeżdżali do Polski. Rumuni nie mają ciemnej skóry i mają podobną karnację do naszej.
Też byś się wkurzał jakby w innym kraju na każdego Cygana mówili Polak.