Wpis z mikrobloga

#problem #programowanie Mam umowę na przygotowanie strony www, strona jest juz właściwie skończona i zbliża się termin oddania ale teraz klient kombinuje i pomimo zgodności z umowa narzeka na stronę (np pretensje ze wolny serwer choć w umowie nic nie było na temat szybkości działania strony lub wyboru serwera. W zewnętrznych narzędziach strona zresztą wypada za dobrym wynikiem. Chodzi jednak o to ze zapowiada się na to ze klient nie chce zapłacić a co więcej twierdzi ze chce zlecić zrobienie strony komuś innemu i na mnie przenieść koszty. Jak się powinienem zabrać do tej sprawy?
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@komplik nic nie ma na ten temat. W ogóle nie ma nic na temat kar. W mailu przesłał taki przepis prawny

Art. 636 § 1 k.c.

Jeżeli przyjmujący zamówienie wykonuje dzieło w sposób wadliwy albo sprzeczny z umową, zamawiający może wezwać go do zmiany sposobu wykonania i wyznaczyć mu w tym celu odpowiedni termin. Po bezskutecznym upływie wyznaczonego terminu zamawiający może odstąpić od umowy albo powierzyć poprawienie lub dalsze wykonanie dzieła
  • Odpowiedz
  • 0
@komplik Napisał tylko ogólnikowo (punktów w umowie było od groma) a odpisał tylko ze żadna strona nie jest zgodna z ustaleniami. Projekt był podsylany tez wcześniej z prośbą o przesłanie uwag. Wartość prawie pięcio cyfrowa wiec ciśnienie mi trochę podskoczylo, zwłaszcza jak zobaczyłem ten motyw "z grozbami".
  • Odpowiedz