Posiadanie Cs Go jest jak przekleństwo. W sobotę włamali mi się na email (WP takie dobre) i weszli mi na steam, zmienili hasło i ukradli skiny warte ok 30 euro. Ja nie mam dostępu do konta wartego ok 700dolarów bo ktoś chciał ukraść skiny 20x mniej warte. #csgo #cebula #wlamanie aaa.. na email też mi zmienili hasło...( ͡°ʖ̯͡°)
@VViron: Miałeś jakieś banalne hasło? Bo jak nie to nie za bardzo wiem jak mogli się tam włamać jeżeli nie zainstalowali Ci wcześniej jakiegoś syfu typu keylogger.
@Paplo: No #!$%@? tego nie czaje, nie mogę się zalogować ani na steam ani na email, nie mam itemów. A przy kompie byłem podczas gdy mnie #!$%@?, grałem w James Bond 007 Nightfire :C Jak wyszedłem z gry to byłem wylogowany przez 1,5h i nie było itemów. A grałem z 3,4h ( ͡°ʖ̯͡°)
@VViron: Kolega miał identycznie (poza mailem, miał na niego dostęp ale mail anulujący zmianę maila został usunięty). Nie miał dostępu do konta - okradziony ze skinów i zmieniony e-mail.
Wysłał zgłoszenie do supportu steama i mu niedługo potem zwrócili konto, a za jakoś 2-3 tygodnie skiny.
Tobie zaś radzę korzystać z gmaila i weryfikacji dwuetapowej (każdy nowy komp wymaga potwierdzenia SMS).
@Atexor: Napisałem tego samego dnia do supportu. Oczywiście po angielsku nie tak jak podludzie piszący po polsku do hAmerykańskiego supportu który tłumaczy to w google tłumacz...
Jest tydzień blokady na wymianę/sprzedaż itemów z nowego urządzenia. Trzeba być mistrzem, żeby zostać okradzionym xD
Wysłał zgłoszenie do supportu steama i mu niedługo potem zwrócili konto, a za jakoś 2-3 tygodnie skiny.
Tobie zaś radzę korzystać z gmaila i weryfikacji dwuetapowej (każdy nowy komp wymaga potwierdzenia SMS).