Wpis z mikrobloga

Prosiłbym o małą radę ludzi obytych z tematem :)

Tworzę stronę - wizytówkę, ale klient chciałby mieć opcję dodawania ofert, jak realizujecie takie coś? Ja już parę razy mając takie zlecenie napisałem w php system logowania i taki prosty panel do dodawania / usuwania ofert, które później pojawiają się na stronie, ale teraz zastanawia mnie czy to dobry pomysł czy korzystacie z gotowych CMSów do takiej małej bzdury?
Nie wiem czy jest sens instalować wielkiego wordpressa do tak prostego zadania, to tylko jedna sekcja - dodaj ofertę i pojawia się kafelka z ofertą + podstrona z opisem danej oferty.
Chyba, że znacie jakies mega proste CMSy do czegoś takiego?

#webdesign #webdev #webmastering #php
#wordpress
  • 11
@mephisto4: jasne, ja to doskonale rozumiem, ale pytam bardziej przyszłościowo, co byś użył jakbyś miał takie zadanie:) czy napisałbyś swój mały skrypt do ładowania takich ofert, czy skorzystał z jakiegoś cmsa?

@Seba_Janusz_Cebulak: ja wiem, że w każdym :) pytam czy do tak małego zadania jak tylko dodanie oferty warto instalować wordpress ;)

@Dreszczyk: dzieki!;)
@jimmyF: na tej semantyce opatre jest bardzo duzo

co co innego zrobic stronke a co innego aplikacje i klienci powinni byc edukowanie ze to dwie rozne stawki czas i trudnosc a jak ich przyzwyczaisz do tego ze wszystko jest proste i stronka to potem nie dziw sie ze szacunku i pieniedzy nie ma