#allegro Ktoś korzystał z programu ochrony kupującego, czy mogę zgłosić sprawę na policje, jeśli rozpocząłem spór, a sprzedający się zapadł pod ziemię, nie wysłał towaru, nie ma z nim kontaktu, mimo że ma uruchomiony telefon nie odbiera i na koncie ma coraz więcej negatywów? Jak to rozegrać, aby było sprawnie?
@karolajjnn: Warunki spełniłem, wpłata przez Payu, konto zarejestrowane, towar legalny, więc teraz pozostają formalności Dlaczego urbanlegend? Miałaś jakieś z tym problemy?
@i_love_poland: Musisz mieć numer rsd sprawy oraz spełniać warunki pok. Po wysłaniu papierów do allegro czekałem niecały tydzień i 1,5k na koncie było.
@Xleonidas: zakładasz spór jeśli nic z niego nie wyniknie, zgłaszasz sprawę na policję jeśli vi przyjmą to chyba po ok 2 tyg otrzymujesz ten numer rsd, składasz wniosek do allegro. Wszytko w nim opisujesz i czekasz na pozytywne rozpatrzenie. Jeśli wszystko będzie ok, drukujesz taki formularz podpisujesz go i wysyłasz z potrzebnymi dokumentami (kopia dowodu, potwierdzenie płatności itp.) Wyślij najlepiej listem poleconym priorytetowym. Potem już tylko czekasz aż allegro przeleje
Ktoś korzystał z programu ochrony kupującego, czy mogę zgłosić sprawę na policje, jeśli rozpocząłem spór, a sprzedający się zapadł pod ziemię, nie wysłał towaru, nie ma z nim kontaktu, mimo że ma uruchomiony telefon nie odbiera i na koncie ma coraz więcej negatywów?
Jak to rozegrać, aby było sprawnie?
Dlaczego urbanlegend? Miałaś jakieś z tym problemy?