Aktywne Wpisy
ZenujacaDoomerka +143
Czemu ludzie uważają, że mając 30 lat powinno ich wszystko boleć, nie mieć siły i w ogóle, że są starzy? Przecież większość ludzi mając 30 lat dopiero życie zaczyna można powiedzieć bo są po studiach i zazwyczaj w tym wieku dopiero ma się jakieś normalne życie zawodowe.
Nie znałam żadnej osoby po 30 która by się jakoś różniła mocno od 25 latka. Może po prostu tych narzekających tak to narzekanie postarza
#
Nie znałam żadnej osoby po 30 która by się jakoś różniła mocno od 25 latka. Może po prostu tych narzekających tak to narzekanie postarza
#
Szarmancki-Los +49
Też uważacie że hiszpański brzmi zajebiscie? Jak spotkam gdzieś jakąś Latynoskę i tą zacznie nawijać po hiszpańsku to mi od razu miękną nogi i aż czuję jak mój rozwijany latami sigma grindset opuszcza moje ciało. Taka typiara mogła by sobie owinąć mnie wokół palca a ja bym się pewnie zachowywał jak simp bez godności.
Wiem ,że istnieje wirtualizacja, ale chodzi o bardzo bliskie spięcie tego tak żeby to wszystko się przenikało. Wiem ,że ktoś (nawet Polak) to wykonał, nie pamiętam tylko jego ksywki.
Koleś miał nawet skrypty (nie wiem czy autorskie) tłumaczące mu ścieżki z Windows na ścieżki z Linux żeby system gość (działający w tle) mógł operować na plikach jakby były jego.
Aplikacje unixowe, a przynajmniej terminal uruchamialy mu się w okienkach na ekranie.
Ktoś coś kojarzy ?
#linux #windows #informatyka
Linux w Windows
Niestety jest to totalny custum. Nie ma chyba paczek gotowych gdzie masz zainstaluj i działaj (╥﹏╥)
Jeszcze z 2 lata i sobie pozwolę. Nie żeby teraz kasy zupełnie nie było ,ale studia kończę w tym roku, ogarnie się jakieś własne mieszkanie, pracę, drugi stopień i jak starczy czasu na zabawy to będziemy inwestować w sprzęty ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A ogólnie gram mało. Po prostu bycie hipsterem jest zbyt mało pasjonujące - Dzisiaj prawdziwy hipster używa Linuxa, Macki są dla snobów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ja natomiast przeistaczam się w protohipstera, czyli coś czym każdy hipster chciałby być, będę tak hipsterski jak pierwszy hipster! albo bardziej!
Stąd też
@Ilythiiri: a nie wystarczy Ci jakiś sensowny shell i putty pod winda? skoro i tak chodzi Ci o sam terminal ;)