Wpis z mikrobloga

@michalkosecki:
1. wentylatorów nie zabiło, już jest mnóstwo urządzeń z pasywynym chłodzeniem (tablety i telefony), i mnóstwo urządzeń z aktywnym chłodzeniem.
3 i 4. Po prostu w tym laptopie one nie mają sensu, sądze, że w innych będą.
5. Oj nie, Thunderbolt to produkt Intela przy współpracy z Apple. Jest on o wiele szybszy, a zaraz wyjdzie Thunderbolt 3 (razem z procesorami Skylake). Po USB nie podepniesz monitora 5K, po Thunderbolt
@Kacc: z tego co się orientuję, to rolą Thunderbolta nie jest zastąpienie USB. A z tym brakiem akcesoriów to przesadzasz, dyski, monitory, czyli te urządzenia które potrzebują sporej przepustowości.
5 technologii, które Apple zabiło w nowym Macbooku

@michalkosecki: zainterpretowałem to w sensie zabiło, czyli ten laptop spowoduje, że dana technologia przestanie być szeroko używana (tak jak Apple zrobił z napędami CD (Macbook Air), Flashem (iPhone), i ponoć nawet z dyskietkami). Nie wiem, czy "nie dało tego do jednego komputera" można nazywać "zabiło".
@michalkosecki: Akurat idea ładowania przez USB jest wg mnie cudowna. Oby to już był ten krok, w którym urządzenia będą się ładować bo akurat do czegoś się je podpięło nawet jeśli tylko na chwilę <3 Oby to był koniec zasilaczy itp. Nie wiem jednak jak z natężeniem prądu przesyłanego tą drogą?

@Dzemus: @Kacc: A nie zabija? Zauważcie co jest trendem wyższego rzędu. Jednak downsizing. Nowy Merc GT ma dwie