Zdechła mi płyta i potrzebuję nowej. O dziwo win 7 nie mogę włączyć w ogóle, ale xp na tym samym kompie śmiga. Drugi windows nie po raz pierwszy ratuje mi dupę. Prawdopodobnie jebią się wejścia RAM, bo jak je wsadzę w inne gniazda, to zwis dostaje nawet na BIOSie. Chciałem zrobić aktualizację BIOSu, ale nie wiem jaką mam wersję płyty (a są 3!). Tak więc, pomóżcie. A mojej obecnej GIGABYTE GA-EP31-DS3L nie ma w sklepach :(
@BQP: no nie mów, że sobie z czymś takim nie radzisz. do aktualizacji biosu wystarczy jedna kość, rom ściągniesz ze strony producenta. wersja jest albo na płycie albo w biosie
@dreaper: Nei ma nigdzie nawet najmniejszym drukiem zapisanej tej zakichanej wersji płyty. Nigdzie. Ani w BIOSie, ani na płycie ani na sterownikach do niej.
@BQP: możesz też użyć jakiegoś narzędzia w Windowsie i znaleźć informacje o płycie np. SIW, a te informacje powinny być w którejś zakładce w biosie jak wejdziesz w ustawienia. z reguły są na pierwszej stronie.
@dreaper: nie. Miałem kilka różnych kości. Komp działa całkowicie inaczej przy innych slotach. Na ostatnim się nawet nie włączy, na 3 zwis w BIOSie na 2 restartuje mi kompa przed ładowaniem Windy. Na 1 jakoś chodzi, ale musiałem wyciągnąć drugą kość, bo też miał problemy. Win 7 nie do załadowania, a XP jakoś tam śmiga. Ale tną nawet filmy z YT
Mirki chowam tatę. Nie wiem dlaczego to piszę tutaj, biorąc pod uwagę liczbę debilów na portalu... Ale pomyślałem że może ktoś to przechodził i zrozumie.... Jest mi w CH smutno i przykro #zalesie #religia #smierc
DDR2
socket LGA775
p31
Zdechła mi płyta i potrzebuję nowej. O dziwo win 7 nie mogę włączyć w ogóle, ale xp na tym samym kompie śmiga. Drugi windows nie po raz pierwszy ratuje mi dupę. Prawdopodobnie jebią się wejścia RAM, bo jak je wsadzę w inne gniazda, to zwis dostaje nawet na BIOSie. Chciałem zrobić aktualizację BIOSu, ale nie wiem jaką mam wersję płyty (a są 3!). Tak więc, pomóżcie. A mojej obecnej GIGABYTE GA-EP31-DS3L nie ma w sklepach :(
#bqpoweproblemy
#sprzet
#komputery
Komentarz usunięty przez moderatora
http://i.imgur.com/UnbWyRe.png
Komentarz usunięty przez autora
@servio-arbett: niet. Ale na innych kościach mam to samo, więc to nie ich wina. A właścicielom kości śmigają jak złoto.