Wpis z mikrobloga

Od jakiegoś czasu w ramach powtórzenia z #django / #python, oraz nauki TDD grzebię przy aplikacji która będzie mi przydatna.
Lubie wyszukiwać i poznawać nową muzykę, jak znajdę coś ciekawego w internetach / prasie / gdziekolwiek to zapisuję nazwę wykonawcy / albumu aby później przesłuchać. Zapiski robię zwykle na kartkach (w komórce też czasami), później te kartki zwykle gubię albo o sprawie zapominam. Czasami jak taka karteczka wpadnie mi w ręce to zwykle na początku sprawdzam last.fm (żeby zobaczyć co to było ;d) -> Rate Your Music (aby zobaczyć jak jest oceniane) -> spotify aby w końcu przesłuchać.
Tak więc sobie robię aplikację w której będę zapisywać płyty które chciałbym przesłuchać, a aplikacja automatycznie generuje mi linki do last.fm, RYM i spotify. Tak więc jak mam czas i ochotę na coś nowego to wchodzę w listę i mam już wszystkie linki pod ręką. i teraz moje pytanie:
1. Używalibyście? xD jeśli byłoby jakieś zainteresowanie to pomyślę o udostępnieniu aplikacji na jakimś serwerze
2. Jakie informacje mogłaby jeszcze wyszukiwać aplikacja? linki do youtubów? do recenzji płyt?

#programowanie #muzyka #lastfm #spotify
  • 7
  • Odpowiedz
@zygmunt_III_waszka: Linki na już, tj. youtube/soundcloud/spotify/last.fm, krótka notka, wykrywanie utworów z radio czy streamów (api echonest?), linki do kupienia - itunes, bandcamp, fuzzy search po tekście/tytule - korzystałbym. Płaciłbym, nawet. ;)
  • Odpowiedz