Wpis z mikrobloga

Mirki planuje kupic jakies 125, zastanawiam sie nad ktm duke 125 i yamaha YZF-R125. Duke kupowalbym nowy, kredyt 0% + promocja na ubezpieczenie od ktm, mieszkam w UK wiec to sporo zmienia. Motocykl bede uzywal przez co najmniej rok (ze wzgledu na ubezpieczenie) glownie w miescie i poki nie zdam na wyzsze kategorie prawa jazdy.
#motocykle
  • 17
  • Odpowiedz
@bocznica: Bo kupując coś z zamiarem sprzedania po roku lepiej stracić 10% niż 30% wartości. Nie jestem przeciwnikiem sprzętu z salonu, ba - sam nawet chcę w tym sezonie kupić nówkę, ale w perspektywie pozbycia się po roku to zwyczajnie wyrzucone pieniądze.
  • Odpowiedz
@fenomenalnie_miotam: nie wiem ile masz lat, ale chyba niewiele. Bo myslisz ze wszyscy sie szczypia z kazdym groszem. A sa ludzie ktorych stac, odlozyli, spelniaja marzenia, cokolwiek. WIec przestan kazdemu zagladac w kieszen. To co dla ciebie jest dziwne, dla innych jest normalne
  • Odpowiedz
@bocznica: Mam 26 lat, może i niewiele, ale każdy kogo stać i ma jakiekolwiek pojęcie o inwestycjach, pasywach i aktywach swojego majątku powie Ci, że kupno pojazdu na rok z salonu to wyrzucanie pieniędzy, które możnaby w tym czasie pomnożyć więc nie mów mi proszę o ludziach, którzy coś odłożyli - może i Ty kiedyś to pojmiesz. To Ty tu zaglądasz w kieszeń, nie ja.
  • Odpowiedz
@fenomenalnie_miotam: Ma sens ze wzgledu na ubezpieczenie w promocji gdzie za ac placilbym 500 funtow a za oc nic, oraz kredyt 0%. Wiec masz 26 lat i dalej nie umiesz czytac ze zrozumieniem napisalem > co najmniej rok.
  • Odpowiedz
@GonzoM: Fakt - byłem pewien, że kupujesz na rok, a nie conajmniej rok - zwracam honor, a wracając do podmiotu dyskusji - Duke sprawdzi się lepiej na mieście niż YZF, Duke to miejski killer, wszędzie się przeciśnie i daje kupę frajdy. Nie żeby YZF było jakieś wielkie, ale w mieście Duke lepiej się sprawdzi.
  • Odpowiedz
@fenomenalnie_miotam: Nad opcja roczna tez sie zastanowie ze wzgledu na roczne ubezpieczenie gdzie w UK nie przechodzi na wlasciciela, wiec tracisz sporo pieniedzy i nie robilo by mi to roznicy jak bym sprzedawal i stracil troche pieniedzy bo nie mam zamiaru jezdzic tak dlugo na 125. Za kilku letnia yamahe (+ ubezpiecznie) zaplace nie wiele mniej niz za nowego KTM.
  • Odpowiedz
@GonzoM: Wysoki jesteś? Znajomy jeździł po wejściu ustawy w Polsce na Duke'u przez kilka miesięcy, a potem zrobił A i kupił Duke'a 690 bo tamten był za mały do jego wzrostu - około 185 cm. No ale wiadomo, najlepiej wsiąść na moto i się przekonać.
  • Odpowiedz