Wpis z mikrobloga

@Porazka_Sezonu: cH** sie Pan znasz, nie trolluj Pan śledzia bo będzie w pysk !

Pokrój na kawałeczki , ale z należnym szacunkiem i nie za małe, dokrój pan ze 3 cebule, zetrzyj na wióry pół jabłka, dodaj soli, 0.25 śmietany i jadło jest pierwsza klasa.

Toż to najlepsiejsza ryba !!!

Spróbuj se Pan wódkę Pangą zagryzać, albo hipsterską krewetką !

Cwaniak się znalazł !!!
@Afropolon: Jabłko na wióry? Brzmi strasznie i tak jakby sie 3/4 smaku traciło... piękno tego przepisu polega na tym by jabłko pokroić w drobniutką kosteczkę (0,5mm na 0,5mm, co proste nie jest i zajmuje sporo czasu :)), oczywiście cebulę również (ale nie 3!, mniej... ma być tyle co jabłka). Dzięki temu jabłko zachowuje kształt (cebula też) i ma podobną konsystencję co śledź (może nawet jest delikatniejsze, ale też nie jakieś rozpływające