Wpis z mikrobloga

@dizzapointed: Co do zakupow- jesli planujesz większe zakupy, to lepiej wyslac wszystko w kilku mniejszych paczkach niż w jednej większej - ale to chyba logiczne (vat). Wystrzegać sie podróbek w większych ilościach. Ale podstawowa jest zasada - chcesz tani przedmiot> nie licz na super jakość. U chińczyków zazwyczaj jakos jest adekwatna co do ceny.
  • Odpowiedz
Bądź cierpliwy z oczekiwaniem na paczkę.
Nie wszystko jest tak piękne jak u nich na stronie.
Licz się z tym, że jak zamówisz telefon to mogą doliczyć cło + vat.
Zamawianie kurierem np. telefonu, tabletu to 90%, że zapłacisz cło + vat.
Polecam na Ali kupować to co jest w Polsce niedostępne lub droższe ( nie chodzi mi o 2-3zł tylko więcej)

Tyle ode mnie.
  • Odpowiedz
@dizzapointed: @Hub99ert: Ostatnio w tvn Biznes o tym gadali. W Polsce co kilkadziesiąt sekund zastrzegana jest kata, lawinowo rośnie ilość okradanych kart, poprzez nieautoryzowane płatności.
Mówili że mamy dobrze zabezpieczone karty tylko ludzie nieodpowiedzialni, sami limity wyłączają.
Czuł byś się dobrze gdybyś napisał sobie pin kod na karcie i później ją zgubił. W płatnościach internetowych jest jeszcze gorzej, byle wirus ci może dane ukraść.
  • Odpowiedz
@dizzapointed: Ja płacę kartą i jakoś nic mi się nie dzieje. Wiadomo na 7 miliardów ludzi zawsze znajdzie się ten, któremu coś ukradli z konta.
@czamarek: Kradzieże się zdarzają, ale teraz pytanie dlaczego? Masa ludzi nie używa oprogramowania antywirusowego.
Moim zdaniem płatności przez internet są bezpieczne, tylko trzeba umieć z nich korzystać np. kupować tylko na zaufanych stronach.
  • Odpowiedz