Aktywne Wpisy
JanuszKarierowicz +399
Raczej każdy zdrowy na umyśle zgodzi się że winę te zajście ponosi nożownik który najpewniej grubo za to beknie, co nie zmienia faktu że z ofiary również można cisnąć pompę bo zachowała się jak ostatni przygłup xD gość gdyby odpuścił, odszedł, nie prowokował tego odpada z nożem to najpewniej grałby sobie teraz w csa i jadł czipsy i batony, a tak walczy o życie w szpitalu
Trochę trenowałem różne sporty i systemy
Trochę trenowałem różne sporty i systemy
skydancer +232
1. jest w miarę dużo pracy, studia mam rzucone, więc z wykształceniem średnim i niedużym doświadczeniem na super pracę nie ma co liczyć, ale fajnie byłoby znaleźć coś a'la "IT support technician blablablabla"
2. żeby to nie było zadupie, z którego na najbliższe lotnisko trzeba by jechać 3 godziny, dwoma pociągami, busem i rikszą
3. fajnie jakby w okolicy był jakiś uniwersytet, czy coś w tym stylu, studia skończone chciałbym kiedyś jednak mieć:)
4. ceny mieszkań znośne, chociaż po londynie to wszędzie pewnie będzie znośnie
5. #irlandia też wchodzi w grę
6. może #birmingham ?
#emigrujzwykopem #501uk
- bardzo niskie ceny wynajmu pokoju i mieszkania: £50-£100 za tydz za pokój 1os, lub £80-£150, Mieszkania od £300-£600 za mieisąc + z opłatami to zwykle 550-800 - na miesiąc to całkiem spoko nawet jak za najniższą.
- Bardzo mały odsetek imigrantów - choć właściwie mały odsetek nie-białych ludzi - Polaków i innych europejskich nacji jest tu całkiem sporo, jest nawet niemiecka wioska w okolicy ;)
- W centrum mieszkania są w podobnych cenach i tak z centrum Barnsley masz co 20min masz pociąg do Sheffield (centrum, jak i centrum handlowego na obrzeżach, jednego z największych w UK: Meadowhall) - czas przejazdu? 20 min do centrum.
- Duża ilość zakładów na obrzeżach Barnsley: ASOS, Yorkshire Repack, Symphony, FreshPack i wiele, wiele innych. Do tego turasy, restauracje, hotele, primarki i tysiące innych miejsc w których można pracować.
- Autobusy jeżdżą co godzine i na wszystkie zmiany np. do ASOS dojedziesz z dowolnego miejsca (mniejsze wioski), czy nawet z dalsza (ludzie tutaj dojeżdżają z leeds, wakefield i sheffield
a w irlandia mieszkania tak drogie ze nie warto. Chyba ze poza dublin w innych wiosko miastach
Duzo pracy i 3 lotniska oddalone mniej więcej godzinę drogi, na każde bezproblemowo dostaniesz sie pociągiem/autobusem
W samym stoke sa 2 college i uniwersytet, w sąsiednim mieście 1 uni i jeden koledż, w stafford jest bardzo duży uniwersytet z tego co wiem. Możliwości jest ogrom