Aktywne Wpisy
Ryneczek +1448
Plusują osoby, które nie mają tatuaży, zobaczymy ilu nas jest. Obserwacja tylko z tego tygodnia; na pobraniu krwi najpierw recepcjonistka z bazgrołem na nadgarstku przechodzącym na palce, pobierający mi krew facet z całym lewym przedramieniem w jakichś rozgwiazdach, APTEKARKA! z czarno-zielonymi kwiatkami wystającymi spod rękawa fartucha więc trudno ocenić długość całego arcydzieła, oraz kurier DPD z jakimiś badylami na szyi. Ciekawe, ilu z tych nieszczęśników za kilka lat zda sobie sprawę z
ecco +938
Co się w czwartek odżelkowało w fabryce. Gość był z synkirm 5 letnim u nas w #gusto, syn zjadł kubek 400 g malinek. W natłoku zakupów gość zapomniał o tym powiedzieć przy płaceniu za żelki. Wyszli z fabryki. Ochrona za nimi wybiegła i kazała pokazać paragon. Pokazał i oczywiście nie było tam tych malinek. Gość myślał, że wezwiemy policję, zapłaci mandat i po problemie, żaden sąsiad się nie dowie. Nic z
https://starychemik.wordpress.com/2011/03/22/jak-rozrzedzic-e-liquid-nie-rozcienczajac-go-za-bardzo/
#epapieros #epapierosy #twojliquid #mojliquid
Ja zawsze używam gliceryny 90%. Ostatnio zrezygnowałem z wody dodawanej do glikolu i już trochę suszy (obecnie mam bazę z zawartością około 6% wody).
gliceryna jest gęsta więc spokojnie możesz dodawać więcej wody im masz więcej gliceryny (86% wydaje mi się zbyt wodnista, ale 90% jest ok)
@GaHee: To raczej podrażnienie śluzówki przez aromaty albo samą bazę. Nie sądzisz chyba, że jest tam aż tyle wody żeby mogła ci się skraplać w nosie?
Przy 10% masz jakieś 3.6 kropli/ml, a maksymalnie nie jesteś w stanie wciągnąć więcej niż 0,1 ml na raz i to przy jakimś mega wydajnym parowniku (0.36 kropli to tyle co nic).
Nie wydaje mi się, żeby wynik był znaczący(powyżej dopuszczonej normy). Ew. będzie tak jak w przypadku płukania ust płynem zawierającym alkohol.
gotowe są roztwory (prawdopodobnie w PG z ethyl maltolem, za którym nie przepadam)