dprg dprg 28.01.2015, 18:24:40 1 + Czemu laravel pokazuje mi:"Whoops, looks like something went wrong.TokenMismatchException in compiled.php line 2357:"gdy wysyłam formularz?kontroler: public function nameForm() { return view('nameform'); } public function nameFormSent(Request $request) { return "Dziekujemy..."; }widok:routes.php:Route::post('/form_step2', 'PostController@nameFormSent');Dodam ze jak usunie sie "Request $request" z argumentów to i tak error będzie.W laravel 4 identycznie robiłem i działało. W dokumentacji 5.0 czytałem i tez wygląda ok.#php #programowanie #skryptowanie #laravel #laravel5 #wtf
Jaslanin Jaslanin 28.01.2015, 19:01:38 1 + @dprg: wyłącz też zabezpieczenia przed SQL injection od razu :)
dprg dprg 28.01.2015, 19:03:48 0 + @Jaslanin: Nie trzeba ( ͡° ͜ʖ ͡°)Włączę to potem, tylko musiał bym teraz ściągać innego laravela, lub szukać jak ustawić żeby klasa Form działała w Blade.
N.....y konto usunięte 28.01.2015, 21:32:02 via Android 0 + @Jaslanin: zależy do czego formularz. Jak jakaś szukajka to po co mu csrf?
m.....t konto usunięte 28.01.2015, 21:37:58 1 + @dprg: illuminate/html": "5.*" do composer.jsonpotemPokaż całość
"Whoops, looks like something went wrong.
TokenMismatchException in compiled.php line 2357:"
gdy wysyłam formularz?
kontroler:
public function nameForm()
{
return view('nameform');
}
public function nameFormSent(Request $request)
{
return "Dziekujemy...";
}
widok:
routes.php:
Route::post('/form_step2', 'PostController@nameFormSent');
Dodam ze jak usunie sie "Request $request" z argumentów to i tak error będzie.
W laravel 4 identycznie robiłem i działało. W dokumentacji 5.0 czytałem i tez wygląda ok.
#php #programowanie #skryptowanie #laravel #laravel5 #wtf
Włączę to potem, tylko musiał bym teraz ściągać innego laravela, lub szukać jak ustawić żeby klasa Form działała w Blade.
illuminate/html": "5.*"do composer.json
potem