Wpis z mikrobloga

Jak mnie denerwują ludzie płaczący o aktualizacje do androida, kupują jakieś gównotelefony z niskiej i średniej półki i płaczą bo nie dostanie aktualizacji. #!$%@? janusze smartfonów myślą, że jak kupią telefon za 1000zł to ich producent będzie po rękach całował, wydawał aktualizacje przez kilka lat i funkcje z flagowców dawał.
BTW. jak ktoś kupuje tani telefon i cały czas sobie wmawia, że nie potrzebuje lepszego do dzwonienia to nie powinien też wymagać aktualizacji jeśli telefon działa płynnie.

• 12
  • Odpowiedz
#!$%@? janusze smartfonów myślą, że jak kupią telefon za 1000zł to ich producent będzie po rękach całował, wydawał aktualizacje przez kilka lat i funkcje z flagowców dawał.

@Muttsurini: powiem tylko jedno. Moto e która kosztuje 400zł będzie miała androida 5.0
  • Odpowiedz
@Muttsurini: w takim razie po co producent swojego wypuszcza gunwodroida w takiej cenie na rynek?

Nikt oczekuje miliona funkcji w tej cenie, no ale #!$%@? aktualizacja systemu to zupełnie inna sprawa.

Ogólnie beka z biedodroida.
  • Odpowiedz
@Muttsurini: Używałem sgs3, telefon działał beznadziejnie od początku do końca. Samsung nie dość, że nie udostępnił aktualizacji do 4.4 to jeszcze nie naprawił błędów w systemie
  • Odpowiedz
@Misaki: Bardzo mi się podobało to, że telefon wycisza się po przekreceniu go, wystarczy przyłożyć go do ucha, żeby zadzwonił i ekran mu nie gaśnie jak się na niego patrzy. Jednak od telefonu za 2500 można oczekiwać że będzie działał płynnie. Teraz mam Nexusa 6, działa płynnie Ale nie ma takich fajnych funkcji jak Samsungi. Dodatkowo tylna klapka zaczyna chyba odlazic a na ekranie widać bylo wypalony dolny pasek z przyciskami
  • Odpowiedz
@Yogi_: Nexus 6, znany problem ogółem ekranów AMOLED. Ja osobiście żałuję że HTC utopiłam, bo Motka ma problemy z ekranem i czekam tylko aż zacznie zdychać całkowicie by wgrać stocka, zablokować bootloader i oddać na gwarancję.
  • Odpowiedz
  • 0
@Misaki: kupuję tylko flagowce, mam nielimitowany budżet na telefony. Przez długi czas kupowałem telefony HTC ale miałem problemy z serwisem i z One M7 potem dałem im jeszcze jedną szansę kupując M8 i też #!$%@?, same problemy z ich telefonami. Miałem też iPhone'a, ipoda i ipada ale sprzedałem po wprowadzeniu ios8. Teraz mam xperię Z2 i jest idealna, zamienię ją tylko na Z4.

• Odpowiedz