Wpis z mikrobloga

#mirki #mirabelki z #lodz od pewnego czasu raz na miesiąc tydzien czasu znajduje sie w Łodzi powiedzcie co tu mozna robic ciekawego co naprawde warto pozwiedzac? tak od godziny 18.00 gdzie warto pójść? i gdzie mogę spotkać O.S.T.R -ego ???
  • 29
  • Odpowiedz
@ixyz: Nie wiem co Cię interesuje, na Piotrkowskiej pewnie byłeś od rana, przejdź się piątek czy sobotę wieczorem :) Wnioskuje że skoro piszesz "deptak jak deptak" architektura Cie nie interesuje wcale, muzea pewnie tez nie ale warto zajrzeć do "dętki" Bardzo ciekawe muzeum pod ziemią, jedyne takie.
Ciekawych miejsc jest bardzo dużo, warto zajrzeć do palmiarni, w manufakturze jest dużo ciekawych miejsc w jednym np fajna ścianka wspinaczkowa i kino IMAX.
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Przygoda: jestem do piątku, interesują mnie właśnie muzea obiekty kulturowe, roweru nie mam ewentualnie pobiegać mogę, zakwaterowany jestem w focusie i czas mam od 18, gdzie naprawdę warto zjeść?
  • Odpowiedz
@ixyz: ja jestem chwilowo #!$%@? robotą, poza tym mnie często interesują zupełnie inne rzeczy, niż większość. Nie polecę Ci imprezowni, bo po prostu nie bywam w takich miejscach, a po 18 zwyczajnie zasuwam do domu.
Od siebie poleciłabym obowiązkowo Księży Młyn, zaraz obok muzeum Herbsta, koniecznie Manufakturę i pałac Poznańskiego. Jeśli interesuje Cię film, to warto wybrać się do muzeum kinematografii. Do "Dętki" sama bym chciała iść, nigdy nie miałam okazji.
  • Odpowiedz
@ixyz: Z muzeów polecam ms2 w manu i pałace, ten Poznańskiego obok i na księżym młynie, willa hersta i muzeum kinematografii, wszystko dość blisko siebie a w parku źródliska jest palmiarnia, niestety księży młyn w remoncie.
Wszystkie godne polecenia restauracje są na Piotrkowskiej lub w jej okolicach, w manu ew. american bull. Wszystko zależy jaką lubisz kuchnię ale znajdziesz tam wszystko.

http://restauracja.ugotuj.to/restauracja/miejsce-restauracja/ulica-Piotrkowska/1
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@Asgareth: imprezownie też mníe nie interesują, tą manufakturę warto ? Z focusa mam tam kawał drogi jak najlepiej się tam dostać nie wsiadając w samochód i co mam ciekawego po drodze? Też sie kiedyś nad tym opencachingiem zaSTANAWIAŁEM, mogę w to wejść tak z biegu jako śmieżak?
  • Odpowiedz
@ixyz: jeśli tylko zachowasz ostrożność i nie będziesz grzebał w rynnach, gdy obok kręcą się ludzie to spoko. Wg mnie to najlepszy sposób na zwiedzanie miasta. Turystom polecam zwłaszcza OP0A94, jest to co prawda skrzynka wirtualna (bez fizycznego pudełka), ale zagadka jest fajna i wymaga ruszenia tyłka po Piotrkowskiej ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie zraź się do quizów, na mapie mają podaną lokalizację z dupy, a
  • Odpowiedz