@jakubnn: Próbowałem dwóch rodzajów stoperów - plastyczne, które samemu się formuje i zatyczki z pianki. W moim przypadku sprawdziły się lepiej zatyczki z pianki. Plastyczne mi wypadały. Szczególnie fajne są zatyczki piankowe w kształcie stożka. Takie na przykład Ale może kup najpierw te formowane. Może Ci podpasują. One są najtańsze.
To zależy od wielkości dziurki w uchu :D Ja robie kuleczkę, rozpłaszczam ją jak monetę i dopiero wkładam do ucha, tworzy się coś w kształcie naparstka. Nie wkładam kulki do ucha, boję się, że wpadnie mi do środka :D
@jakubnn: woskowe? Co ty opowiadasz, przecież w tym się spać nie da bo swędzi ucho, po wyjęciu jest tłuste itp.. Jaskrawo żółte 3M trzeba zrolowac przed włożenie i na pewno tłumią lepiej niż woskowe. Nawet można je trochę skrócić w warunkach domowych. ( ͡º͜ʖ͡º)
@jakubnn: pewnie masz jakiegoś kolegę pracującego gdzieś w zakładzie na produkcji. Tam zawsze mają zatyczki na tony, takie żółte. Niech Ci przyniesie z pracy
@jakubnn: Od lat śpię tylko i wyłącznie w stoperach. Te woskowe do formowania są dobre jako jednorazowe tylko i wyłącznie. Polecam piankowe ale nie o gładnkiej powierzchni tylko porowatej i nie w kształcie lekko stożkowym tylko w kształcie walca. Są takie w wielu aptekach. Kształt walca, pianka, porowata powierzchnia - z doświadczenia wiem, że są najlepsze.
woskowe lepiej sobie radzą
poradzisz jakiś konkretny model / w aptece mieli tylko te 2 modele ;|