Potrzebuje program, który będzie mnożył między sobą dwie komórki. Mam 10 wierszy, 2 kolumny i chce wymnażac między sobą te wartości w pętli. Czy ktoś pomoże? Bardzo ładnie prosze
cena jest zawarta w na tablicy o wymiarach (10 wierszy, 2 kolumny) zaś ilość w tablicy o tym samym wymiarze tylko w innym miejscu. chodzi o to żeby wymnażać wartości miedzy sobą w że najpierw biore wartość powiedzmy z komórki A1 i mnożymy ja przez wartość z komórki D1, poźniej A2 mnożymy razy D2. i tak w pętli aż do konca
@spontanicznosc: pozostaje pytanie co zrobić z wynikiem, i czy do tego celu potrzebne jest VBA a nie zwykła prosta formuła? Jeśli potrzebne VBA to czemu?
@spontanicznosc: no to tworzysz trzecią tabelą, w której wpisujesz
=A1*D1 lub
=Jeżeli(A1*D1>0;A1*D1;"") Przeciągasz na odpowiedni wymiar i gotowe. Teraz wracam do pytania zadanego wcześniej - co jest złego w tym rozwiązaniu, co wymagałoby usprawnienia za pomocą VBA?
Ile druzyn wychodzi z 3 miejsca? Czy sa jakiekolwiek matematyczne szasne XD zebysmy wyszli? bo jesli wygramy z francja np 8-0 to nie mamy lepszego bilansu niz 3 druzyna u nas w grupie? #mecz #polska #pilka #euro
Potrzebuje program, który będzie mnożył między sobą dwie komórki. Mam 10 wierszy, 2 kolumny i chce wymnażac między sobą te wartości w pętli. Czy ktoś pomoże? Bardzo ładnie prosze
mam dwie dane: cene i ilość.
cena jest zawarta w na tablicy o wymiarach (10 wierszy, 2 kolumny) zaś ilość w tablicy o tym samym wymiarze tylko w innym miejscu. chodzi o to żeby wymnażać wartości miedzy sobą w że najpierw biore wartość powiedzmy z komórki A1 i mnożymy ja przez wartość z komórki D1, poźniej A2 mnożymy razy D2. i tak w pętli aż do konca
dane beda zmienne chce to zautomatyzowac
=A1*D1lub
=Jeżeli(A1*D1>0;A1*D1;"")Przeciągasz na odpowiedni wymiar i gotowe. Teraz wracam do pytania zadanego wcześniej - co jest złego w tym rozwiązaniu, co wymagałoby usprawnienia za pomocą VBA?