Wpis z mikrobloga

Od kilku dni ktoś próbuje przeforsować atak na naszą kochaną prawie Panią Prezydent p. Ogórek. Wyciąga jakieś sprawy romansu, coś takiego.

Jeszcze im nie zdążyła zajść za skórę, a już jest celem do eliminacji. Piękna jest postawa tych naszych niezależnych mediów. Zaatakują każdego kto tylko startuje z niewłaściwej partii.

#neuropa #4konserwy #ogorek #polityka
  • 12
  • Odpowiedz
@ChrisKirkland: Skąd by nie startowała, atakowanie a priori, polegające na wyciąganiu spraw prywatnych, w dodatku w sytuacji, kiedy ona jeszcze nic nie zdążyła zrobić, nikomu podpaść jest 'lekko' niegodne.

@Otter: Mediom o których piszę bliżej niestety do rynsztoku niż do salonów.
  • Odpowiedz
@ChrisKirkland: Ledwo co zakopałem wpolityce, że miała jakiś romans i rozstała się z poprzednim mężem. Wcześniej zakopałem coś w podobnym tonie. Dziś były też zarzuty co do tego, że to nie wygląda najlepiej, że najpierw została dziennikarką, a teraz startuje na prezydenta (tu akurat rozumiem, że ktoś może mieć taką opinię, chociaż jej nie podzielam).
  • Odpowiedz
@ChrisKirkland: Mam niskie mniemanie o Newsweeku, ale stoi chyba trochę wyżej niż wpolityce. A Najwyższy Czas nie kryje się z tym, że jest gazetą partyjną i wcale to o nim źle nie świadczy. Taka po prostu formuła. Jest jednak różnica między wylewaniem pomyj na kogoś tylko dlatego, że śmiał startować na prezydenta, a pisaniem w tonie przyjaznym jakiejś partii.
  • Odpowiedz
@Yahoo_: Przepraszam, moje niedopatrzenie, bo słowa o których wspomniałem wypowiedział Konrad Piasecki z RMF FM:

Konrad Piasecki z RMF FM decyzję Ogórek skomentował na Twitterze następująco: "Gdy dziennikarz po latach pracy postanawia wejść w politykę - rozumiem, ale wchodzenie do dziennikarstwa, by za chwilę kandydować na prezydenta, nie wydaje mi się dobrym standardem".

Też nie za bardzo to kumam, ale chyba chodzi o to, że chciała zdobyć sobie rozpoznawalność/popularność byciem dziennikarką
  • Odpowiedz