Aktywne Wpisy
wfyokyga +38
Format .webp=HIV
Grzesznik01 +3
Właśnie #!$%@?łem ćme bo mnie #!$%@?ła, ale jak tera patrzę to albo to był boss wśród ciem, albo jakiś inny gatunek. #!$%@? tak pięknych skrzydeł nigdy nie widziałem
Skopiuj link
Skopiuj linkWykop.pl
Ja osobiście sram na to, bo lubię jasne zasady, dlatego zamiast na wośp, wolę wrzucić na lokalną akcję charytatywną, która POMAGA KONKRETNEJ OSOBIE.
Nie muszę rozkminiać, czy 8% czy 56% idzie do kieszeni owsiaka czy kogoś po drodze. Czy jestem #neuropa czy #prawak jak wrzucę do puszki. Jeśli cały czas wtykane są igły w wośp, dlaczego wośp nie wyciągnie ręki do "niewiernych", aby się nawrócili i przejrzeli na oczy. Przecież wośp też powinno zależeć na jak największej ilości ludzi, którzy pomagają, a nie takie podejście "a niech se gadajo, to to pijaczki lokalne heheh, nie bedziemy sie im tlumaczyc". Jeśli wszystko jest klarowne do Owsiak utrze nosa wszystkim i będzie koniec gównburzy. To dla wośp byłby sam pozytyw...
@Szczescia_Sczypta: nie da się utrzeć nosa wszystkim, którzy wylewają wszelkie możliwe pomyje na wośp
Taka twoja wola i myślę, że wszyscy to uszanują ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Szczescia_Sczypta: a ja wolę dać na takie wośp która NIE POMAGA KONKRETNEJ OSOBIE.
Dlaczego miałbym dać na noworodka X a na noworodka Y już nie? Bo jest mniej rozreklamowany? Bo urodził się w nie tym miejscu co trzeba? Bo ma mniej ogarniętych rodziców?
Lepiej te pieniądze wydać
Przez 20 lat wszystko było spoko bez afer, a ostatnio coraz więcej "rzucających kamieniami", co się zmieniło przez ten czas i dlaczego tak nagle?
Kiedyś sam byłem wolontariuszem i stało sie w -10'C na dworze, wrzucać
@Szczescia_Sczypta: klimat polityczny się zmienił. Jakość polityki nam upada i rządzący stosują najprostsze metody w walce o rząd dusz. Jedni straszą drugimi albo ich zohydzają. Trochę zaskakujące są rozmiary tego wszystkiego. Wszystkie prawicowe i powiązane z pisem media skupiły przed finałem do wylewania pomyj na wośp.