Idealny przykład s----------a mentalnego zachodu. Muzułmanie zamordowali 10 osób, a p----ś w kolorowych włosach przeprasza muzułmanów za to że muszą "przez to wszystko przechodzić".
@Ornament: Ilu znasz prywatnie muzułmanów? Chociaż jeden kwalifikuje się do opisu jaki serwuje im teraz cały wykop, a także pół Europy?
Ja znam sześciu. Każdy z nich jest świetnym człowiekiem, nie specjalnie rzucający się w oczy swoją wiarą. Pomyśl jakie represje im grożą przez swoich ziomeczków z Paryża.
@Ornament: Nie wiem, co miał na myśli ten gość, ale trzeba spojrzeć na sprawę z innej strony.
Nie można nie zauważyć faktu, że tylko jakiś odsetek muzułmanów, najprawdopodobniej niewielki, ma skłonności do czynienia zła. I podobnie jest z każdą grupą, np. Polakami. Kiedy ja słyszę, że jacyś Polacy w UK coś nawywijali, to współczuję Polakom, którzy tam mieszkają, bo stają się ofiarami nagonki na całą grupę. Podobnie jest z muzułmanami.
@Conflagration: A czym się różnili alianci od nazistów? Czym się różni policjant który zabija pistoletem bandytę od mordercy który zabija pistoletem kogoś bo mu się nie spodobał? Czym się różni człowiek który daje w mordę włamywaczowi od bandyty który daje w mordę aby okraś? Jeszcze jakieś pytania z d--y?
@Ornament: Jaki procent muzułmanów stanowią ci o któryś się pisze i mówi pod domeną terroryzmu, gwałtu mordu itp? Pół procenta? Twoje porównania są nie na miejscu, bo ty chcesz unicestwić niegroźną całość, a powołujesz się na niwelowanie jednostek czy grup całkowicie amoralnych.
Myślisz, że nie ma francuskich muzułmanów, którzy kochają swój kraj, służą w wojsku/policji, płacą podatki i wychowują dzieci na porządnych obywateli?
@ripp1337: Są, ale myślę, że po prostu c--j z nimi. Serio, mam ich już w dupie. Ci mityczni, przywoływani przy każdej okazji niczym pikachu w pokemonie, umiarkowani muzułmanie, nic nie zrobili aby powstrzymać eksplozję muzułmańskiego fanatyzmu, osłabili jedynie determinację zachodu w rozprawieniu się z tym problemem. Kilkanaście lat temu
@Ornament: Nie uważam, że jest to kwestia szacunku do Islamu, tylko prawa człowieka do bycia ocenianym przez pryzmat swoich czynów, a nie pochodzenia, wyznania czy koloru skóry. Ci "porządni" muzułmanie to żaden mit, tylko realni ludzie, którzy mają marzenia, plany, ambicje itd. Jestem za bezwzględnym ściganiem i surowym karaniem przestępców, a terrorystów w szczególności. Wiem, że każda wojna niesie przypadkowe ofiary. Ale nie ma we mnie zgody na z góry
@ripp1337: A wierzysz w to, że nie ma w XXI wieku miejsca dla ideologii która uznaje za ideał człowieka gościa, który obcinał głowy jeńcom i która w swoich naukach ma śmierć za apostazję? Jakoś nazizm można było zdelegalizować, a pewnie w nazistowskich niemczech też było mnóstwo zwykłych poczciwych Hansów. Jaki był efekt delegalizacji nazizmu? Taki, że poczciwy Hans nadal jest poczciwym Hansem tylko że już nie jest nazistą. Realni ludzie
@Ornament: Tylko, że Islam, to nie nazizm - ma różne odłamy, odmiany i odcienie. W Biblii też są słowa o mieczu przeciw bratu, których nikt nie interpretuje dosłownie. W Islamie podobnie - tylko jakaś część dosłownie interpretuje (albo wręcz nadinterpretuje) Koran tak, by uzasadniać "zabijanie niewiernych". Zresztą porównanie delegalizacji kilkudziedziesięcioletniej ideologii, opartej o jedną partię polityczną i kilku charyzmatycznych liderów, dodatkowo nastawioną na czynienie zła w swych podstawowych założeniach, do
@ripp1337: Co jest takiego wielkiego w tej religii? Prawie wszystkie kraje w których najbardziej łamane są prawa człowieka to kraje muzułmańskie. Co osiągnęła ta religia, poza epizodem średniowiecznego błysku na paliwie z cywilizacji greckiej, że nazywasz ją wielką? Islam robi chlew wszędzie gdzie się rozprzestrzeni, nawet w najbardziej nowoczesnych społeczeństwach wyrzyguje z siebie morderców i zamordystów. Powiedz mi, co by świat stracił, gdyby usunięto z niego islam? Bo ja ci
@Ornament: Nazywam ją "wielką", ponieważ wyznaje ją gdzieś ok. miliarda ludzi albo i więcej. I w związku z tym nie uważam, żeby przez jakiś odsetek ekstremistów należało krzywdzić ludzi, którzy nie robią nic złego. O osiągnięciach cywilizacyjnych i zbrodniach religii/cywilizacji w ogóle nie będę dyskutować, bo to poziom gimnazjum i nie ma większego znaczenia to, co działo się 100, 200 czy 500 lat temu. Tu i teraz muzułmanie są częścią
@Ornament: Bo nikomu nie szkodzą poprzez fakt bycia muzułmaninem. Samo w sobie wyznawanie tej religii w praktyce oznacza pięć modlitw dziennie, noszenie burki czy inne straszne rzeczy jak nie jedzenie wieprzowiny.
@Ornament: Stracą możliwość wyznawania swojej wiary, tj. do życia w zgodzie z wybranymi poglądami i praktykowania wybranych obrzędów. To ten aspekt wewnętrzny, do którego powinni mieć prawo. I do wynikających z tego rzeczy zewnętrznych również, o ile nie naruszają praw innych.
Chciałbyś ustawą znieść terroryzm, co jest myśleniem podobnym do szumlewiczowego znoszenia ubóstwa ustawą. Z mojej strony eot.
#charliehebdo #islam #muzulmanie #s------------------e
źródło: comment_v1JKZd4NIO7e5dp5o1xXu2iLf1DHQpF3.jpg
Pobierzpamiętaj "wróg naszego wroga jest naszym przyjacielem" i tego trzeba się trzymać!
Ja znam sześciu. Każdy z nich jest świetnym człowiekiem, nie specjalnie rzucający się w oczy swoją wiarą. Pomyśl jakie represje im grożą przez swoich ziomeczków z Paryża.
Komentarz usunięty przez moderatora
Nie można nie zauważyć faktu, że tylko jakiś odsetek muzułmanów, najprawdopodobniej niewielki, ma skłonności do czynienia zła. I podobnie jest z każdą grupą, np. Polakami. Kiedy ja słyszę, że jacyś Polacy w UK coś nawywijali, to współczuję Polakom, którzy tam mieszkają, bo stają się ofiarami nagonki na całą grupę. Podobnie jest z muzułmanami.
Czym się różni policjant który zabija pistoletem bandytę od mordercy który zabija pistoletem kogoś bo mu się nie spodobał?
Czym się różni człowiek który daje w mordę włamywaczowi od bandyty który daje w mordę aby okraś?
Jeszcze jakieś pytania z d--y?
@ripp1337: Są, ale myślę, że po prostu c--j z nimi. Serio, mam ich już w dupie. Ci mityczni, przywoływani przy każdej okazji niczym pikachu w pokemonie, umiarkowani muzułmanie, nic nie zrobili aby powstrzymać eksplozję muzułmańskiego fanatyzmu, osłabili jedynie determinację zachodu w rozprawieniu się z tym problemem.
Kilkanaście lat temu
Jestem za bezwzględnym ściganiem i surowym karaniem przestępców, a terrorystów w szczególności. Wiem, że każda wojna niesie przypadkowe ofiary. Ale nie ma we mnie zgody na z góry
Jakoś nazizm można było zdelegalizować, a pewnie w nazistowskich niemczech też było mnóstwo zwykłych poczciwych Hansów. Jaki był efekt delegalizacji nazizmu? Taki, że poczciwy Hans nadal jest poczciwym Hansem tylko że już nie jest nazistą. Realni ludzie
Zresztą porównanie delegalizacji kilkudziedziesięcioletniej ideologii, opartej o jedną partię polityczną i kilku charyzmatycznych liderów, dodatkowo nastawioną na czynienie zła w swych podstawowych założeniach, do
Islam robi chlew wszędzie gdzie się rozprzestrzeni, nawet w najbardziej nowoczesnych społeczeństwach wyrzyguje z siebie morderców i zamordystów. Powiedz mi, co by świat stracił, gdyby usunięto z niego islam? Bo ja ci
O osiągnięciach cywilizacyjnych i zbrodniach religii/cywilizacji w ogóle nie będę dyskutować, bo to poziom gimnazjum i nie ma większego znaczenia to, co działo się 100, 200 czy 500 lat temu. Tu i teraz muzułmanie są częścią
Chciałbyś ustawą znieść terroryzm, co jest myśleniem podobnym do szumlewiczowego znoszenia ubóstwa ustawą. Z mojej strony eot.