Wpis z mikrobloga

@GaHee: w zlewkach jest podziałka i widać czy czegoś nie wlałeś za dużo lub za mało, więc trudniej się pomylić. do mieszania używam szklanej pałeczki, a w buteleczkach po prostu wystarczy dobrze wstrząsnąć zawartość żeby się rozmieszała.
  • Odpowiedz
@dreaper: To muszę zlewki gdzieś w Poznaniu dostać. Gdzie kupiłeś taki sprzęt? Jaki sklep chemiczny, czy jak takie zlewki kuchenne np. miarka do mąki czy innych rzeczy?
  • Odpowiedz
@GaHee: ja kupiłem w sklepie chemicznym w Szczecinie, za 3 zlewki 25, 100 i 150 ml zapłaciłem coś koło 12 zł, ale nie są one zbyt precyzyjne, więc na skali można polegać tak pi razy oko.
zdecydowanie lepsze były by kolby miarowe, ale nie wiem czy w ogóle mieli je w swojej ofercie, bo nie sprawdzałem.
  • Odpowiedz
@GaHee: ja używam etanolu 95% jedynie jako rozpuszczalnika, normalnie dodaję wody do liquidów, nie wiem jak twoja baza, ale moje wody nie mają i muszę dolewać wody oczyszczonej, żeby były bardziej płynne i lepiej nasączały watkę.
  • Odpowiedz
@GaHee: przy 6-7% już jest problem z transportem, a rzadszy może się znowu zbyt łatwo przesądzać przez watkę i kapać, chociaż widziałem też bazy z zawartością wody do prawie 20%.
  • Odpowiedz